login contact faq yves blog portfolio

Blog 2014 - 2018

Blog 2012 & 2013

Blog 2007 tot 2011

Pop-Up Shopping Night

Na het succes van de voorbije twee edities, slaan 14 lokale winkels opnieuw de handen in elkaar en organiseren op donderdag 29 en vrijdag 30 november een super trendy avond. In de showroom van Interieur Van der Waerden (Steenweg 480 Denderleeuw) zal elk van hen een pop-up winkel openen, telkens van 19 tot 23u.

In vier thema's zullen zij jou onderdompelen in de eindejaarsshopping:

 • FASHION met kleding van Anita's, lingerie van Cups, schoenen van Via Scarpa en brillen van Optiek De Cooman.
 • In de FOOD corner kan je proeven van heerlijke chocolade bij Duchesse, hapjes bij Resto Epicea en wijnen bij WijnAvontuur.
 • SHOPPING ideetjes zijn er bij Juweelontwerper Hans Meganck, Tuinweelde en Total Denderleeuw.
 • In STYLE relaxen doe je in het Interieur van Van der Waerden waar je je geniet van de fotowerken van Yves Nevens Fotografie. Ten slotte verwent visagiste Ellen Meerschman jou met een prachtige make-up!

Bij elk van de standen zullen er meerdere demo’s of workshops worden georganiseerd:

 • Anita's: workshop sjaals knopen met een vitrine van feestelijke outfits en accessoires & een catwalk met paspoppen.
 • Chocolaterie Duchesse: Demonstratie vloeibare chocolade.
 • Cups Lingerie: Demo lingeriefitting: ontdek de belangrijkste kledij-ondersteunende accessoires voor een geslaagde feestoutfit.
 • Ellen Meersman Make-Up: Laat je verwennen met de prachtigste make-up.
 • Hans Meganck Juweelontwerper: Demonstratie parelknopen.
 • Resto Epicea: Donderdag workshop & vrijdag degustatie eindejaar hapjes.
 • Optiek De Cooman: Brilstyling: hoe kies je de juiste bril?
 • Tertal: Laat je in stijl vervoeren vanaf parking Sportpark Stadionlaan naar Interieur Van der Waerden.
 • Total Denderleeuw: Waag je geluk bij Lotto!
 • Tuinweelde: De voordelen van een robotmaaier in het gazon.
 • Van der Waerden Interieur: workshop lederonderhoud: Een feesthapje gemorst in je salon? Ontdek hoe je je salon (zowel in leder als stof) reinigt en onderhoudt.
 • ViaScarpa: schoenen in de kijker.
 • WijnAvontuur: Proef blind enkele topwijnen.
 • Yves Nevens Fotografie: Ontdek de professionele fotografie.

Nieuw dit jaar: gedaan met zoeken naar een parking, want Tertal zorgt voor een VIP shuttle service tussen de parking Sportpark Stadionlaan en Interieur Van der Waerden.

Deze avond is volledig gratis (ja, ook de workshops en het proeven van de de cava en de chocola!), maar inschrijving is verplicht via popupshoppingnight@gmail.com of 053/66.86.45. Vorig jaar was het maximale aantal bezoekers vlug bereikt, dus schrijf snel in!

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes via www.popupshoppingnight.be.

Pop-Up Shopping Night 2018 DenderleeuwVerkiezingsfotografie: LvB Denderleeuw - Groepsfoto

In Denderleeuw gaan SPA, Open-VLD en enkele onafhankelijken samen naar de verkiezingen onder de noemer Lvb, Lijst van de Burgemeester - Lijst voor de Burgers.

Of ik een groepsfoto kon maken? Van alle 27 kandidaten, maar ze kunnen niet allemaal samen in de fotostudio aanwezig zijn.. Uiteraard kunnen we dat. Beetje puzzelen hier, beetje Photoshop daar en hup, wat een leuke en originele groepfoto voor de komende verkiezingen.

Groepsfoto LvB Denderleeuw Verkiezingen 2018Verkiezingsfotografie: LvB Denderleeuw - Naamkaartjes"

Je kan er in Denderleeuw moeilijk naast kijken. Heel wat kandidaten voorzien 2m² borden. Maar, het kan ook veel kleiner en misschien wel met evenveel impact: LvB liet van onze verkiezingsfoto's heel leuke adreskaartjes maken. Recto de foto met de slogan, en verso alle contactinfo.

Zo kunnen we deze politici altijd bellen om hen aan enkele beloftes te herinneren ;-)

LvB Denderleeuw - Adreskaartjes - VerkiezingsfotografieBoekvoorstelling "Overlever van de Bende Van Nijvel"

Overlever van de Bende van Nijvel', het tweede boek van David Van de Steen en Annemie Bulté, werd vrijdag voorgesteld in UTOPIA Aalst. Jan Decleir, Stijn Coninx, David Van de Steen en Nathalie Piron wierpen op een unieke wijze een blik op het leven sinds die bewuste 9 november 1985.

Ik ga het hier niet met woorden schrijven, maar wel met beelden. Voor de literaire kant van het verhaal, moeten jullie het boek zeker lezen. Mijn link met de feiten van 1985 schreef ik in 2010 al eens neer op deze blog. Je leest het in deze post.

Alle foto's kan je uitzonderlijk zien op onze facebookpagina.

Overlever van de Bende van Nijvel - David Van de Steen - Aalst

Overlever van de Bende van Nijvel - David Van de Steen - Aalst - Jan Decleir

Overlever van de Bende van Nijvel - David Van de Steen - Aalst - Stijn ConincxVerkiezingsfotografie deel 3: Johan D'Hoe - NVA Denderleeuw

Nadat we eerder het verhaal achter de verkiezingsfoto's van Jelle Van der Weeën (Spa Liedekerke) en Jimmy Koppen (Open-VLD Affligem) beschreven, is het nu de beurt aan Johan D'Hoe die opkomt voor NVA Denderleeuw.

Johan D'Hoe, in sommige verenigingen ook gekend als Jan D'Hoe, is voor mij de grote 2* instructeur van mijn duikclub. Hij beoordeelde zowel in het zwembad als in open zee mijn proeven. Streng, maar rechtvaardig. Altijd correct, ook als het niet goed was, altijd aflsuitend met een positieve noot. Maar ook toen er problemen opdoken onder water, was Johan erbij. Iedere duiker loopt wel eens tegen de lamp op grote diepte, zo ook ik. Bij één van mijn duiken naar 40 meter kon ik kennis maken met dieptedronkenschap. Je hebt dan wel geen druppel alcohol in je bloed, maar door de grote druk gaan je hersenen veel trager reageren en weet je soms niet meer wat je doet. Johan greep tijdig in, en bracht ons veilig terug aan wal.

In de late uurtjes wordt het met Johan pas echt gezellig wanneer hij zijn gitaar boven haalt. De mooiste Vlaamse liedjes schudt hij zomaar uit zijn mouw. Vlaamse liedjes, uiteraard ;-) Het mooie aan Johan is zijn respect voor alle culturen. Hij is geëngageerd binnen de Protestantse gemeenschap, maar je hoort hem geen slecht woord zeggen over iemand anders, integendeel, het is een familie die voor iedereen klaar staat.

Intussen mocht ik Johan al drie keer portretteren voor de gemeenteraadsverkiezingen (2006, 2012 en 2018). Dus hierbij ook een dankjewel aan NVA Denderleeuw voor het vertrouwen in mijn fotografie en het respect aan zijn lokale ondernemers!

Johan D'Hoe, veel succes op 14 oktober!

Verkiezingsfoto Johan D'Hoe NVA DenderleeuwVerkiezingsfotografie deel 2: Jimmy Koppen - Open-VLD Affligem

Nadat we vorige week een knappe links rode politicus in de kijker plaatsten, zwenken we nu naar het blauwe middenveld met Jimmy Koppen uit Affligem.

Ik leerde Jimmy kennen als de papa die met zijn zoontje langs kwam in de studio voor een leuk kinderportret. Later volgde ik hem op sociale media als Belgisch vrijmetselarij-kenner, schrijver en medewerker binnen de VLD fractie van het Vlaams Parlement.

Dit voorjaar contacteerde Jimmy Koppen mij met de vraag of ik naast kinderportretten ook portretten van volwassenen maak. Uiteraard! Profielfoto's voor sociale media en professionele foto's voor publicaties zijn onze dagelijkse werkzaamheden. Hierop trokken we richting Affligem om op locatie enkele mooie karaktervolle portretfoto's te maken. We namen zowel kleurenfoto's die perfect zijn voor commercieel gebruik, maar ook enkele strakke zwart-wit foto's. Deze vonden wij alvast de meest sprekende en daar kon ons model zich volledig in vinden.

Wij wensen Jimmy Koppen alvast veel succes in zijn carrière en uiteraard ook op 14 oktober!

Verkiezingen fotografie Jimmy Koppen Open-VLD Affligem VUBVerkiezingsfotografie deel 1: Jelle Van der Weeën - sp.a vooruit Liedekerke

Op 14 oktober mogen we weer met z'n allen onze bolletjes gaan rood kleuren in het stemhokje. Daar waar jij nu pas de affiches ziet verschijnen, leven wij als fotograaf intussen al een paar maanden tussen politici. Reeds van in het voorjaar zijn we onze vertegenwoordigers aan het fotograferen. Ik plaats hier graag enkele van de realisaties. Uiteraard niet van iedereen, maar wel van een paar mensen die ik persoonlijk ken. Geef ik hiermee stemadvies? Nee, zeker niet, maar wel een blik op de persoon achter de foto. Van de linkse tot de rechtse strekking en misschien ook iets er tussenin.

Vandaag keer ik graag terug naar 1987 toen ik van de kleine konijnenschool de sprong maakte naar het grote Atheneum in De Naeyerstraat. Ik kwam er in het vierde studiejaar te zitten bij Jelle Van der Weeën. Weinig lawaai, al eens de verstrooide professor, maar vooral een toffe jongen om mee te spelen. Althans, dat is wat ik me herinner van 30 jaar geleden. Na mekaar jaren niet meer gezien te hebben, stond Jelle met z'n partner in onze fotostudio met de vraag om zijn huwelijk te fotograferen. Het werd een heel speciale fotoreeks: geen grootse plechtigheid of shoot, maar wel beide intiem en persoonlijk.

Begin dit jaar kreeg ik Jelle dan opnieuw aan de telefoon, met deze keer de zakelijke kant van het verhaal. Of we eens konden samen zitten om de campagnefoto's van Sp.a Liedekerke te bespreken. Na een paar constructieve gesprekken ging "sp.a vooruit Liedekerke" in zee met ons. Wij mochten zowel de individuele als de groepsfoto's realiseren. Bij een temperatuur van rond de 30 graden trokken we met drie (fotograaf en twee licht assistenten) naar het vernieuwde station van Liedekerke. Eén voor één passeerden de kandidaten de revue: de ene in strak maatpak, de andere iets losser, en Jelle... in een zwart T-shirt met lederen jekker. Op die 30 jaar nog geen haar veranderd: had toen al een eigen mening, en heeft ze nu zeker.

Hij ging de rode s.pa kant uit, ik als zelfstandige richting Unizo. Tegenstellingen die zeker durven te botsen. En toch, beide willen we mensen vooruit helpen. Jelle in zijn strijd voor gendergelijkheid, tegen sociale armoede en een overheid die de zwakkeren vergeet; ik als ondernemer voor een beleid van investeringen en strenge sociale controles. Maar beide weten we maar al te goed waar het op neerkomt: economie moet draaien, maar de profiteurs en extremisten moeten ervan tussen, zowel bij de werknemers als bij de werkgevers. Ik zie in Jelle Van der Weeën zeker een persoon die zijn steentje kan bijdragen aan een betere maatschappij. Misschien wel iemand die Liedekerke kan gebruiken in het gemeentehuis. Opkomend voor minderheidsgroepen of een moeilijke bevolkingsgroep. Zijn rebelse je-m'en-fous gehalte kan wel eens van pas komen om een stilstaand etablissement wakker te schudden.

Verkiezingsfotografie Jelle Van der Weeën spa LiedekerkeWeekend van de Klant 2018

Op zaterdag 6 oktober vieren we het WEEKEND VAN DE KLANT. Wij doen uiteraard opnieuw een mooie actie: Kom langs voor een pasfoto van 13 euro en ontvang daarbovenop jouw portret- of profielfoto t.w.v. 45 euro gratis! Wij zijn zaterdag 6 oktober open van 13 tot 16u.

Kleine lettertjes: Actie en opname beide foto’s enkel geldig op 6.10.18 in onze fotostudio. 1 foto per klant. Niet cummuleerbaar met andere acties. Niet geldig voor personen jonger dan 10 jaar. Opname in de studio gedurende vijf minuten en aanlevering van de foto in een resolutie van 2000 pixels langste zijde.

Weekend van de Klant 2018 fotografie pasfoto profielfotoGeselecteerd voor Fotofestival Frankrijk

Met maar liefst vier foto's zijn we geselecteerd voor voor “L’eté des Portraits”, het grootste Europese openluchtfestival in de Franse stad Bourbon-Lancy, waar 300 fotografen samen meer dan 1000 foto’s exposeren.

Het Laatste Nieuws schreef een heel leuk artikel. We plaatsen het hier zowel in foto als tekstvorm.

Eén beeld is straatfotografie en de drie andere foto’s zijn een reeks van expressieve beelden die Nevens maakte in opdracht van de Aalsterse danseres en choreografe Karlien De Savoye: “Ik contacteerde Yves Nevens om mee te denken over een coverfoto voor mijn voorstelling samen met Nicolas Vladyslav in cc De Werf Aalst op 19 december. We brengen een combinatie van dans en acrobatie zowel op de vloer als in de lucht. Omdat we ook al in het verleden samenwerkten, wisten we dat Yves dit perfect in beeld kon brengen.”

Voor Nevens is het niet alleen maar op het knopje drukken: “Dit zijn uitermate moeilijke foto’s om te maken. Je start van een conceptidee, maar de dansers moeten het ook nog uitgevoerd krijgen. Het moet artistiek zijn, maar ook weer commercieel genoeg om de mensen naar de dansvoorstelling te krijgen. Heel veel aspecten die het net fijn maken om je volledig te gooien in zo’n opdracht. Het is dan ook zo leuk om je foto niet alleen op de affiche te zien schitteren, maar ook nog eens op het grootste fotofestival van Frankrijk.”

Nevens ontving zijn award uit handen van jurylid Bernard Audry en Caroline Tanghe, voorzitter van de Nationale Vereniging van Beroepsfotografen. Tanghe loofde in haar speech vooral het doorzettingsvermogen en het zakelijke aspect van de fotografie: "Yves legt de lat met deze foto's zeer hoog. Hij bewijst dat dans en expressieve fotografie thuis horen bij de beroepsfotograaf. De manier waarop hij de lichamen van de dansers belicht is uniek. Een beroepsfotograaf is er voor een technisch perfecte pasfoto, maar moet er ook staan om de geest van een balletvoorstelling op een affiche te kunnen plaatsen, en dat doet Yves Nevens hier op een unieke wijze. We zijn als beroepsvereniging dan ook fier om hier zijn beelden te kunnen exposeren!"

De openluchttentoonstelling loopt nog tot 15 september in Bourbon-Lancy, een ideale stop voor wie nog naar het zuiden reist op zo'n 650 km van Brussel.

Dansfotograaf Yves Nevens met dansfoto op fotofestival FrankrijkWin jouw droom!

Droom jij ook wel eens van een luchtdoop in een warme luchtballon? Of hoopte je met Moederdag op een prachtig parelsnoer? Of als VIP naar de Ronde van Vlaanderen? Dit en nog veel meer kan deze zomer! Want UNIZO Denderleeuw organiseert de magische zomeractie WIN JOUW DROOM.

Op de website www.winjouwdroom.be mag jij één wens aanduiden waar je altijd al van droomde. Bij ieder van de 10 handelaars is één droom te winnen. Wil je kans maken op één van deze prachtige dromen?

• De Heeren Van Liedekercke: Culinaire verwennerij met bierdegustatie
• DROOM Ballonvaarten: Luchtdoop in een warme luchtballon
• Hans Meganck Juweelontwerper: Prachtig uurwerk of een uniek parelsnoer
• Kapsalon Marleen: 1 jaar jouw haren laten knippen
• KBC Bank & Verzekering Denderleeuw: Als VIP naar de Ronde Van Vlaanderen
• Proxy Delhaize Denderleeuw: Alles voor uw droom barbecuefeest
• Stravbier: Genieten van 99 exclusieve bieren
• Tertal: Avondje vervoer met privé chauffeur
• Interieur Van der Waerden: Beddengoed om in weg te dromen
• Yves Nevens Fotografie: Fotoshoot voor jouw mooiste portretfoto

Surf vandaag nog naar www.winjouwdroom.be, kies jouw mooiste droom en misschien gaat deze in het najaar in vervulling!

Win Jouw Droom - Actie Denderleeuw - Cadeaubon FotoshootKras en win jouw gratis profielfoto!

Tijdens de maand april ontvang je bij iedere aankoop in onze winkel een krasbiljet. Hiermee maak je kans om jouw gratis profielfoto te winnen t.w.v. 79 euro. Je krast in onze winkel en je weet direct of je deze hoofdprijs binnen rijft!

Heb je niet gewonnen? Geen probleem, want door de unieke code van jouw krasbiljet te registreren op de website www.krasenwin.be maak je kans op één van de 500 shopping bags met daarin heel wat leuke verrassingen van Denderleeuwse ondernemers.

Deze actie is een initiatief van de Raad Lokale Economie Denderleeuw waar wij met veel plezier aan deelnemen!kt.

Kras en Win actie Denderleeuw Profielfoto Fotoshoot winnenJouw gratis ticket voor de Goed Gevoel Ladies Fair

Voor het tweede jaar op rij nemen wij als PORTRA-fotograaf deel aan de Goed Gevoel Ladies Fair. Deze inspirerende beurs heeft plaats in Flanders Expo Gent op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 maart. Geniet samen met jouw vriendinnen van fijne us-time momenten, want dat is een heerlijk dagje shoppen, proeven, uitproberen en ontdekken. Een gezellige drukte vol inspiratie, workshops en vooral... veel plezier.

PORTRA, de vakvereniging van de beste portretfotografen, zal dit jaar nog meer in de kijker staan dan vorig jaar. Op onze stand ontdek je alle mogelijke foto afwerkingen en je kan er de 20 beste portretfotografen van Vlaanderen ontmoeten. Op zondag 25 maart tekenen wij zelf paraat om jou te woord te staan. Dit jaar zal ook weer onze prachtige 1m² Epoxy vergroting van Charlotte's lentefeest de beursstand sieren!

Kom je graag langs op de Goed Gevoel Ladies Fair? Wij mogen 1 toegangskaart t.w.v. 15 euro gratis schenken aan één van onze lezers. Wil jij deze? Surf dan snel naar de Facebookpagina en reageer waarom jij dit ticket wil! De winnaar wordt woensdag bekend gemaakt.

Goed Gevoel Ladies Fair PORTRAWat mensen over ons vertellen

Er gaat geen dag voorbij of je leest wel ergens "Kent iemand een goede fotograaf voor een huwelijksreportage, een studioshoot of een professionele profielfoto?" Gelukkig worden wij in de antwoorden heel vaak vermeld. Maar waarom? Wat is de reden waarom wij heel veel terugkerende klanten hebben en mensen die de moeite doen om ons aan te bevelen bij vrienden? Wij trokken naar Griet en Guy voor wie we deze zomer hun huwelijksdag op de gevoelige plaat mochten vastleggen. Dit is wat zij over ons schrijven…

"We waren al bij Yves Nevens Fotografie geweest voor pasfoto’s en hadden direct een goed gevoel. Ook het mooie fotowerk in de shop en op de website sprak ons aan. Om wat meer informatie te bekomen voor onze huwelijksfoto’s maakten we een afspraak in de winkel. We werden er vriendelijk en ongedwongen ontvangen. Er waren mogelijkheden voor ieders budget. Goede ideeën. We waren direct verkocht.

Op de huwelijksdag zelf ging alles er zeer rustig aan toe. Er was nergens haast en Yves stelde mij gerust wat belangrijk is voor iemand die niet graag foto's laat nemen. Geen stijf geposeerde foto’s, maar wel veel spontane en soms grappige foto's.

We waren verrast over de snelle ontvangst van onze reportage. Ook over de enorme keuze in mogelijkheden achteraf. We kozen voor de kijkdoos omdat een album meestal na een tijdje in de kast belandt en de box altijd te kijk staat. We wisselen nu regelmatig onze foto’s zodat we iedere week genieten van een andere favoriete foto vooraan. Groot voordeel is dat we er in de toekomst altijd foto’s kunnen aan toevoegen van andere gebeurtenissen zoals de communie van onze kinderen.

Toen we de eerste keer in de winkel van Yves Nevens waren viel mijn oog ook direct op een heel mooie cirkelvormige vergroting: een epoxy van 1m². Ik was direct zeker dat dit de afwerking zou worden in onze woonkamer. Dit werd bevestigd toen we de foto vanuit de hoogte zagen. Het is heel speciaal. Het uiteindelijke resultaat is nog 1000 maal mooier dan we dachten.

De volledige samenwerking met Yves Nevens Fotografie was in één woord geweldig! Een aanrader!"

 

Bedankt Griet en Guy dat we jullie enthousiasme met onze lezers mogen delen! Wist je trouwens dat je hier onze website een leuke video kan bekijken met enkele impressies hoe het eraan toegaat tijdens een fotoshoot?

Wanddecoratie Interieur Foto Vergroting Huwelijksfotograaf trouwfotograaf EpoxyCommunie & lentefeest 2018 | Opendeurweekend | Wedstrijd

Zoek je de mooiste herinnering aan je zoon of dochter zijn of haar lentefeest of communie? Kom dan zeker langs in onze fotostudio en ontdek alle mogelijkheden: een originele spontane springende foto van de dochter of een prachtig serieus portret van de zoon? Waarom er niet van profiteren om ook eens een leuke gezinsfoto te maken? Een fotoreportage voor de communie of lentefeest is een echt avontuur met veel plezier en prachtige foto's. Jouw communie foto's, dat is onze specialiteit, intussen al voor het 18e jaar!

De eerste kleedjes voor de communie verschijnen in de modezaken. Voor ons de hoogste tijd om jullie onze nieuwe fotocollectie voor te stellen. Daarvoor is er speciaal ons feestelijk opendeurweekend communie & lentefeest:

 • zaterdag 3 en zondag 4 februari, telkens van van 10 tot 17u

Iedereen van harte welkom om de nieuwe fotocollectie te bekijken, de fotostudio te ontdekken en van een koffie of bubbel te komen genieten!

Nieuw dit jaar is onze communie wedstrijd: "Win jouw origineelste communie fotoshoot": de communicant die zijn fotoshoot reserveert met het meest originele idee maakt kans op zijn/haar gratis fotoshoot!

Voorwaarden: fotoshoot heeft plaats tussen 1 februari en 1 april 2018. Na de communieperiode kiest Yves Nevens de meest originele fotoreportage van het jaar 2018. Deze communicant krijgt zijn fotoreportage t.w.v. 99 euro terugbetaald. Alle actievoorwaarden beschikbaar in de fotostudio.

Bekijk zeker onze communie en lentefeest portfolio voor nog veel meer foto's en info over communiefoto's!

PS: voor iedere communicant is er tijdens het opendeurweekend een lekker geschenkje en wie zijn fotoreportage reserveert voor 6 februari 2018 ontvangt een gratis 20x20cm vergroting!

Fotograaf communie lentefeest 2018 fotoreportageOnze beste wensen voor 2018

Yves Nevens Fotografie - Arto Nevens - Beste wensen voor 2018Donderdag 30 november 2017: Pop-up Shopping Night

Na de eerste succesvolle Shopping Night vorig jaar slaan opnieuw een groep enthousiaste Denderleeuwse ondernemers de handen in elkaar. Op donderdag 30 november 2017 organiseren wij met 15 collega's de POP-UP SHOPPING NIGHT bij Interieur Van der Waerden (Steenweg 480 Denderleeuw). Iedere winkelier zal er een POP-UP store opzetten met leuke inspirerende ideetjes: je kan er chocolade, wijn of culinaire hapjes proeven, je onderdompelen in de kerstsfeer, een maquillage ondergaan of genieten van een mode- en lingerieshow. Wij bouwen onze fotostudio ter plaatse op waarin je kan poseren op een super mooie rode Vespa. Uiteraard kan je ook de nieuwste collecties van albums, kaders en interieurdecoraties ontdekken.

Tevens krijgt iedereen een goodiebag mee naar huis en maak je kans op super leuke prijzen! Deze avond is volledig gratis (ja, ook het proeven van een Cava en een hapje!), maar inschrijving is verplicht. Vorig jaar was het maximale aantal bezoekers vlug bereikt, dus snel inschrijven is de boodschap! popupshoppingnight@gmail.com of 053/66.86.45

Volg het event op Facebook: https://www.facebook.com/events/2012879148960523/

Ps: dit is geen Ladies Light! Ook heren zijn van harte welkom!

Denderleeuw Pop-Up Shopping NightZaterdag 25 november 2017: Denderleeuw Winkelsensatie - Smile & Win jouw fotoshoot!

Denderleeuw is rijk aan gespecialiseerde handelszaken en deze zetten hun deuren graag voor jou open met een berg aan super leuke activiteiten. Thema dit jaar is "TEMPTATION". De 28 deelnemende winkels verleiden jou met super leuke acties: workshops, proevertjes, infosessies, wedstrijden, shows, enz...! Met deze leuke inspirerende dag willen de deelnemende winkels laten zien dat Denderleeuw met zijn speciaalzaken heel wat troeven heeft om iedereen in de watten te leggen!

Win jouw fotoshoot met een grote SMILE!

Wat moet je doen? Kom op zaterdag 25 november tussen 12 en 17u langs in onze fotostudio en poseer even met je mooiste glimlach. Wij plaatsen deze foto op onze Facebookpagina. De persoon die na een week het meeste likes heeft verzameld, wint een mini fotoshoot in onze fotostudio (20 minuten in studio + 1 afdruk 20x20cm + foto op Facebook). Een afspraak maken is niet nodig. Actie niet geldig met dieren of kinderen jonger dan 7 jaar.

De acties van de andere ondernemers kan je zien via www.winkelsensatie.be

Denderleeuw Winkelsensatie 2017 FotoshootAls zelfs Trump niet meer mag lachen?

Op ons initiatief schreef de gemeente Denderleeuw in zijn gemeentelijk infoblad De Schakel een heel leuk artikel over waarom je niet meer mag lachen op je officiële pasfoto's.

Sinds 1 april veranderde de werkwijze immers van verwerken van foto's voor de e-ID. Nu worden de foto's voor nationale e-ID's ook gescand met dezelfde strenge software als deze voor de internationale paspoorten. Niet lachen, mond gesloten en recht in de lens kijken zijn de belangrijkste zaken. Uiteraard kan u er vanop aan dat wij u perfecte pasfoto's afleveren volgens de strengste norm.

Opgelet: de strenge normen gelden ook voor de kids-ID. Voor pasfoto's kan je steeds terecht in onze winkel tijdens de gewone openingsuren. Kom je langs met je baby (jonger dan 3 maand) voor een pasfoto, maak dan zeker eerst een afspraak!

e-ID regels Denderleeuw Pasfoto Fotograaf Artikel De Schakel Gemeente Denderleeuw

Bron: De Schakel - Gemeentebestuur Denderleeuw - Dienst CommunicatieUw foto verdient respect voor u vertrekt!

Vlamingen schamen zich als ze over de dood spreken. Fluisterend wordt in onze fotowinkel vaak gevraagd een foto te maken “voor als het nodig is”. Met Allerheiligen in gedachte laten we de schaamte voor wat ze is en denken we aan de mooie momenten. Schenk aan zij die ooit zullen achter blijven een mooie herinnering van jezelf en kom langs in onze professionele fotostudio! Straal nu volop! Jij geniet nu van een mooie foto van jezelf en je kinderen kunnen later terugblikken op een mooi portret van mama, papa, opa, meter, bomma of alle anderen!

SPECIALE ACTIE op vrijdag 27 & zaterdag 28 oktober 2017:

 • Fotoreportage 15 minuten
 • Keuze uit vijf foto’s in de winkel
 • Fotoafdruk 20x20 + 10x10 cm
 • Nu slechts 49 € per persoon!

Reportages zijn altijd na afspraak. Contacteer ons nu reeds om uw datum en uur vast te leggen via 0475/33.58.06 of kom langs in de winkel (Steenweg 372 Denderleeuw).

PS: Rosine & Armand, de mensen op deze foto’s zijn nog altijd springlevend !

Uw foto verdient respect voor u vertrekt actie foto allerheiligen Denderleeuw PortraPasfoto aan huis

We krijgen vaak telefoon van senioren die vragen of wij ook pasfoto’s aan huis kunnen maken. Vanaf oktober 2017 zullen wij starten met een maandelijkse pasfoto-aan-huis service. Eén dag per maand zullen wij alle vragen groeperen en met onze mobiele studio te velde trekken. Datum na afspraak.

Deze dienst is voorbehouden aan oudere mensen die zich niet meer kunnen verplaatsen, bedlegerige mensen, fysiek of mentaal beperkte personen en inwoners van een rusthuis. Prijs voor deze dienst is 29 euro waarbij inbegrepen:

 • Verplaatsing
 • Mobiele fotostudio
 • Digitale nabewerking zodat de foto voldoet aan de nieuwe strenge eisen
 • 6 pasfoto’s formaat 3,5 x 4,5 cm
 • 1 afgedrukte foto 13x18 cm

Indien een tweede persoon op hetzelfde adres ook een opname wenst, dan kan dit aan 20 euro. Optioneel kan ook een mooie portretopname in het interieur worden gemaakt. De foto's kunnen na afspraak in onze winkel worden afgehaald.

Opgelet: Het is dus niet de bedoeling dat wij alle pasfoto’s voor iedereen aan huis gaan fotograferen. Deze dienst lanceren we om aan de vraag van minder tot slecht mobiele mensen tegemoet te komen. Indien er misbruik wordt gemaakt van onze service, dan zullen wij uiteraard de reguliere prijzen hanteren.

Contacteer ons vandaag nog voor uw reservatie!PORTRA fotoshoot

In het voorjaar van 2017 namen we met PORTRA deel aan de Goed Gevoel Ladies Fair in Flanders Expo Gent. Op deze beurs konden 10 gelukkigen een PORTRA fotoshoot winnen. Eén van de winnaars, Kimberly, koos onze studio uit om samen met haar vriend Michiel op de foto te gaan.

Kimberly kende onze fotostudio al, want twee jaar terug liet ze zichzelf en haar mama al eens portretteren door ons. Waar de nadruk toen op portret lag, mocht nu de liefde en het feeërieke wat meer in beeld komen in een romantische koppel fotoshoot.

Kimberly en Michiel ontvingen vooraf een document met daarin heel wat tips over kledij, maquillage, enz… Zij kwamen dan ook de studio binnen met heel wat leuke spullen. Na een kennismakingsgesprek vlogen we de studio in. Eerst wat aarzelend, maar al snel was de liefde voor de camera niet meer te stoppen: speels, lief of uitdagend, we maakten een super leuke herinnering.

Nu is het aan ons jeugdige koppel om hun favoriete foto’s te kiezen. Bij hun 50 jarig huwelijk zullen deze afgedrukte foto’s zeker nog eens worden boven gehaald.

Droom jij ook van een mooie foto van jou en je partner? Contacteer ons vandaag nog voor alle info!

PORTRA fotoshoot koppelWeekend van de Klant - zaterdag 30 september & zondag 1 oktober 2017

1 "Dag van de Klant" wordt 2 dagen "Weekend van de Klant" en dat vieren we in de fotostudio. Alles in DUO! Kom tijdens het Weekend van de Klant langs in onze studio met je "geliefde" en ga samen op de foto voor slechts 49 euro! Enkele inspirerende ideeën? Mama & dochter, papa & zoon, jij met je beste vriendin, grootvader en kleinzoon, ...

ACTIE Weekend van de Klant

 • DUO fotoshoot 15 minuten in studio
 • Keuze achteraf uit 5 à 10 foto's online of in de winkel
 • 1 fotoafdruk 20x20 cm
 • 1 foto op Facebook
 • Actie nu slechts 49 euro per duo

Enkel na afspraak op zaterdag 30/9 of zondag 1/10. Niet geldig voor kinderen jonger dan 7 jaar of dieren.

Weekend van de Klant 2017 Fotoreportage PORTRA duo fotoshoot gezin vriendinnen zus broer


Weekend van de Klant 2017 - Denderleeuw


Je schooldirecteur 22 jaar later

In 1995 doorworstelde ik mijn laatste jaar humaniora in het Koninklijk Atheneum Denderleeuw. Ook daar reeds liep ik te fotograferen met het Pentax fototoestel van mijn vader. Het was nog ieder zwart-wit rolletje van 36 opnames apart te ontwikkelen en afdrukken. De 6 uur wiskunde was een zware dobber, maar gelukkig kreeg ik veel steun van leuke leerkrachten die wisten dat ik fotografie zou verder studeren. Ook mijn toenmalige schooldirecteur, Dhr. Macharis, zorgde ervoor dat ik niet alleen films, maar ook mezelf kon ontwikkelen: het was een leuke samenwerking om de school op de gevoelige plaat te mogen vastleggen. Op het grote bureau van meneer de directeur foto's bespreken, het was een hele eer.

Nu, meer dan twintig jaar nadat ik er afstudeerde kreeg ik een telefoontje of een cadeaubon mogelijk was voor een gezinsfotoshoot. "Uiteraard kan dat, en op welke naam mag ik die reserveren?" vroeg ik uit interesse. "André Macharis" klonk langs de andere kant van de lijn. Ja, de directeur van toen zou met zijn drie kinderen en kleinkinderen langskomen. Blijkt dat hij mij altijd is blijven volgen en nu hij een fotograaf nodig had, heel graag langs kwam hij bij zijn ex student.

Normaal doet het er niet toe wie voor mijn lens staat: of het nu de minder gegoede man uit een sociaal appartement is, of de CEO van een Daimler vestiging, iedereen zal ik op dezelfde manier benaderen. Maar nu was het toch wel even aanpassen. De statige man bij wie je direct recht sprong als hij de klas binnen stapte, werd nu ineens de grootvader met zijn liefkozende kleinkinderen. En toch, Dhr Macharis aanspreken met André, nee, ik kreeg het amper over de lippen, het blijft meneer de directeur.

Allez kom, voor één keer dan: "Bedankt André voor het vertrouwen, toen om me mijn diploma te overhandigen en nu om je portretten in mijn handen te leggen!"

PORTRA gezinsfoto groepsfoto gezin Nevens portret DenderleeuwWereld record luchtballonnen op "Mondial Air Balloons 2017"

Hoe krijg je meer dan 400 luchtballonnen op 1 foto? Niet :-) Dankzij DROOM Ballonvaarten mochten we deel uitmaken van de grootste ballonmeeting van Europa: Mondial Air Ballons in het Franse Metz. Mee de lucht in tussen honderden luchtballonnen, wat een spektakel!

Ballonmeeting Metz Chambley Droom Ballonvaarten Canon Eos 5dIVFoto's geselecteerd voor "Internationaal Fotofestival Overpelt"

Twee foto's van onze hand zijn geselecteerd door de jury voor het Internationaal fotofestival van Overpelt. Van 18 juni tot 31 augustus verandert het centrum van het Limburgse Overpelt in een grote openlucht fototentoonstelling. Op een parcours van 2 km worden een kleine 500 foto's tentoon gesteld. We zullen er te zien zijn naast heel wat internationale collega's uit o.a. USA, India, Rusland en Japan. Het thema van het festival is 'Lens op de Mens' waarbij de fotografen de nadruk leggen op het menselijke portret in al zijn facetten. Als portret fotograaf voelen we ons daar uiteraard zeer in aangesproken. Op zondag 18 juni gaat het festival officieel van start. Voor de liefhebbers kunnen we uiteraard een groepsbezoek organiseren!

PORTRA Nevens Yves Fotograaf Fotofestival OverpeltNieuwste wanddecoratie: "Epoxy Clear Liquid Coating"

De nieuwste wanddecoratie van je favoriete foto in ons assortiment is de foto in Epoxy Clear Liquid Coating. Hierbij wordt de foto afgedrukt op fotopapier, opgekleefd op dibond 3 mm en dan behandeld met een 2-componenten vloeistof. In een speciaal geconditioneerd laboratorium wordt de Epoxy Clear Liquid Coating handmatig over de fotoprints gegoten. Deze wordt na het uitharden glashelder (Clear) en glashard (Coating). Het resultaat is een kristalhelder kunstwerk met een 3-dimensionale uitstraling waarbij de randen rond weglopen. Alles wordt afgewerkt met stevige ophangstrips. Deze prints zijn in alle gewenste formaten leverbaar tussen de 13 x 13 en 120 x 300 cm, zowel vierkant als rond. Kom de kwaliteit ontdekken in onze winkel!

PORTRA EpoxyFoto geselecteerd voor "World Water Day"

Jaarlijks wordt op 22 maart de "World Water Day" georganiseerd om het belang van ons kostbaar water in de kijker te stellen. Dit jaar was er ook een internationale fotowedstrijd. Wij namen deel met een foto van danseres Karlien De Savoye die met haar dansende voeten in het Noordzeewater speelde. We werden met dit beeld geselecteerd tot de shortlist en onze foto was live te zien tijdens de inauguratie!

Water"Ondernemend Denderleeuw in beeld" - Dag van de Ondernemer in Denderleeuw

De opdracht voor onze lokale UNIZO afdeling Denderleeuw was niet eenvoudig: bedenk een actie om het ondernemen in Denderleeuw te promoten. Na heel wat brainstormen was de beslissing gevallen: het bestuur van UNIZO Denderleeuw gaf zijn fiat aan de voorzitter om een fotoproject te realiseren. Ik mocht dus aan de slag met mijn idee: 25 ondernemers uit Denderleeuw op de gevoelige plaat vastleggen op een creatieve, originele manier maar met het oog op ondernemen.

In het voorjaar van 2016 contacteerde ik heel wat zelfstandigen uit mijn gemeente: van mijn dichtste overbuur An (Cups Lingerie) over mijn slagerij Keymolen tot mensen die ik totaal niet kende zoals apotheker Jan Berghmans. Bij iedereen die wilde meestappen in dit project werd ik met open armen ontvangen. Mee in de bakkerij, tussen de koeien of bij de smeerolie van de fietsen. Het was een super ervaring. Weken na elkaar trok ik met mijn Canon 5ds de straat op.

Over het moment waarop we de foto's wilden onthullen, was al snel duidelijkheid toen de 'Dag van de Ondernemer' in het vizier kwam: vrijdag 18 november 2016. Want ondernemerschap promoten en ondernemers die in de belangstelling mogen staan, dat gaat perfect samen. De Raad Lokale Economie Denderleeuw en de Schepen van Lokale Economie, Alberic Sergooris, vonden het project zo'n mooie uitstraling hebben, dat ook zij hun beste beentje wouden voorzetten. Dankzij hen konden we alle ondernemers uit Denderleeuw uitnodigen op een mooie receptie in de zaal Anfield Road (Lindeveld, FCV Dender). Meer dan 100 ondernemers tekenden present! Leden van UNIZO Denderleeuw, maar ook andere ondernemers.

Na mijn introductie m.b.t. de "Dag van de Ondernemer" werd de avond geanimeerd door een panelgesprek waarin burgemeester Jo Fonck, succesvol ondernemer Koen Valckenier (Groep Valckenier) en Luc Missine (Directeur Marketing UNIZO) een debat voerden, gemodereerd door de voorzitter van de Raad Lokale Economie Kurt Van der Kelen, ook wel gekend in het lokale radiocircuit als Dirk De Vries. Het belang van de portretfotografie in het zakenleven werd toegelicht door Paul Gheyle, erevoorzitter van de Nationale Vereniging van Beroepsfotografen en bestuurder van PORTRA.

Tot slot werden als hoogtepunt van de avond de 25 foto's onthuld en konden alle aanwezigen genieten van een natje en een droogje.

Vanaf maandag 21 november t.e.m. zaterdag 26 november werden alle foto's geëxposeerd in de gemeentelijke bibliotheek van Denderleeuw (Vrijheidsstraat 11).

Op zaterdag 26 november, de dag van Denderleeuw Winkelsensatie, gaven we met alle plezier aan de geïnteresseerden een woordje toelichting bij de foto's in onze eigen fotostudio want wij vierden die dag ons 10-jarig bestaan aan de Steenweg.

Momenteel maken de foto's een rondreis langs de geportretteerde ondernemers zodat zoveel mogelijk mensen deze zelfstandigen kunnen ontdekken.

Ter promotie van het ondernemen in Denderleeuw werden ook 5000 postkaarten gedrukt met de 25 verschillende foto's. Je kan ze ontdekken in onze fotostudio, in het gemeentehuis, de bibliotheek of bij de geportretteerden.

Alle foto's van de avond zijn te zien op onze Facebook pagina https://www.facebook.com/YvesNevensFotografie/

Ondernemend Denderleeuw in beeld - Dag van de Ondernemer Denderleeuw UNIZO

In het gemeentelijk infoblad van Denderleeuw, "De Schakel", verscheen alvast dit mooie artikel als aankondiging.

"Ondernemend Denderleeuw in Beeld" UNIZO Denderleeuw Yves Nevens PORTRAUp-to-date blijven met PORTRA fotografen

Dinsdag 30 augustus waren we met de PORTRA fotograferen te gast in de Black & White studio's te Antwerpen. PORTRA is een selectie van 25 topfotografen in portret, zowel in het fotograferen van familie's, groepen als baby's. (zie deze blogpost van 12.12.2015).

We hadden onze noorderbuur Brendan De Clercq uitgenodigd om zijn visie op portretfotografie voor te stellen. Eerst was er een theoretisch deel, waarna we aan de slag gingen in de praktijk. Zowel met toestellen van Olympus als flitsen van Profoto konden we aan de slag. Dit beeld maakte ik met mijn intussen ouderwetse Olympus EPL5.

PORTRA fotograaf portret studio mode Olympus Profoto jeugd moderne foto vintage

Het is natuurlijk ook altijd leuk om een blik achter de schermen te hebben. Hier staan enkele van de collega PORTRA fotografen te discussiëren met Brandon.

PORTRA fotograaf BTS fotoPublicatie Aurora Dans & Gym

Dit voorjaar mocht ik de dans- en balletvoorstelling van Aurora Lokeren in beeld brengen. Met twee fotografen legden we de grote recital vast in honderen beelden, zowel voor als achter de schermen. Dansfotografie is een vak apart en zeker het fotograferen van dansoptredens in moeilijke lichtomstandigheden. We kregen achteraf toffe reacties en felicitaties vanuit het bestuur. Hieronder een foto die verschenen is in de lokale krant van Lokeren.

Aurora Dans en Gym Lokeren Fotoreporage ballet dansFotofestival Frankrijk 2016

Bourbon-Lancy, een klein stadje in de Franse Bourgogne-streek, wordt iedere twee jaar omgetoverd tot het grootste openlucht fotofestival “L’été des portraits”. 350 Europese fotografen exposeren er samen maar liefst 1500 foto’s. Ik ben genomineerd en stel beelden tentoon uit een expressieve reeks kunstfoto’s met als model de professionele Aalsterse danseres Karlien De Savoye.

Op de foto bekijken Voorzitter Jos Verhoogen en nationaal secretaris Nikki Huts van de Nationale Vereniging van Beroepsfotografen de foto's van Nevens: "De beelden vielen direct op in het grote geheel door de high key techniek te gebruiken. De foto's lokken de bezoeker dichterbij om zo op zoek te gaan naar de inhoud van het beeld. Een model met drie armen, een profielfoto en een waterbeeld zijn een zeer creatieve manier om het verplichte thema 'portret' op een originele wijze weer te geven".

Reeds van bij de eerste editie in 2004 zijn we te gast in Bourbon-Lancy. Het is toch wel een eer als je vanuit de organisatie wordt gevraagd om zeker deel te nemen. Daar waar we vorige edities voor zeer donkere beelden gingen, kozen we voor deze editie de kunstrichting. Uiteraard mocht een onderwaterfoto niet ontbreken: Onder water is alles veel moeilijker te controleren: de opbouw van een foto is veel langer, maar ook het model moet zich enorm aanpassen. Wie schrik heeft dat er wat water in de neus terecht komt, die kan beter op het droge blijven. Ook voor ons materiaal moeten we speciale voorzieningen nemen want elektriciteit en water zijn meestal niet de beste vrienden. Eens je dan je foto op een buitenlands festival ziet, dan is de voldoening natuurlijk nog zo groot.

Voor wie richting het zuiden trekt, is Bourbon-Lancy een ideale tussenstop op zo’n 650 km rijden vanaf Denderleeuw. De openluchttentoonstelling is nog te bekijken tot midden september. Meer info op www.etedesportraits.com

Foto: © De Daniloff - Verhoogen

Bourbon-Lancy Fotofestival Yves Nevens 2016Communie & Lentefeest 2016

Ondanks dat er nog geen winter in het land is, zien we de eerste krokussen al uit de grond schieten. Samen met deze groene blaadjes, komen ook de eerste kleedjes voor de communie in de modezaken. Voor ons de hoogste tijd om jullie onze nieuwe fotocollectie voor te stellen. Daarvoor is er speciaal ons feestelijk opendeurweekend communie & lentefeest:

 • zaterdag 30 januari van 10 tot 17u
 • zondag 31 januari van 13 tot 17u

Iedereen van harte welkom om van een koffie of bubbel te komen genieten!

Bekijk zeker onze communie en lentefeest portfolio!

Communie Lentefeest Fotograaf Denderleeuw NevensARTO Nevens is geboren!

"21 december 2015, de warmste start van de winter ooit": Logisch, want de ooievaar moest eerst nog iets speciaals leveren in Denderleeuw... Met een glimlachende grote bek bracht hij ons een pakje van 48 cm en 3,110 kg zwaar. Op de witte doek stond zijn naam te lezen: ARTO.

Voor mama Chantal & papa Yves kon er geen mooier kerstgeschenk uit de lucht vallen! Na een paar daagjes op de materniteit vliegen we er nu uiteraard weer lekker in!

Arto Nevens Baby Newborn FotografieSelectie voor World Photographic Cup

Plots een onverwacht bericht in onze mailbox: "Proficiat! Jouw foto werd geselecteerd voor de Belgische selectie aan de WPC, de World Photographic Cup."

YES! Deze reportagefoto die ik maakte tijdens "Cirk Aalst" behoort tot de selecte groep van de Belgische inzending voor het wereldkampioenschap fotografie in de VS!

World Photographic Cup Belgium Nevens Cirk Aalst


Denderleeuw Winkelsensatie 2015

Denderleeuw Winkelsensatie Logo Actie Yves Nevens Fotografie Leren Fotograferen WorkshopOp zaterdag 21 november 2015 organiseert de Raad Lokale Economie Denderleeuw voor de tweede keer de actie 'Denderleeuw Winkelsensatie'. Wij nemen uiteraard graag deel aan deze doe-dag en serveren jullie dit jaar kinderworkshops met als toetje uiteraard ook heel wat kortingen.

De workshop "Fotograferen en tekenen met licht" voor kinderen van 8 tot 14 jaar heeft een eerste keer plaats van 13u30 tot 14u30. Indien er grote belangstelling is, dan volgt er een extra sessie van 15u tot 16u. Vooraf inschrijven is verplicht via info@nevens.be

Zaterdag 21 november is de winkel open van 13u tot 17u. Je ontdekt er diverse koopjes en kortingen o.a. op kaders en albums.

Alle info van de andere 31 deelnemende winkeliers op de speciale website www.winkelsensatie.be


PORTRA

In de zomer van 2015 kreeg ik een e-mail met de vraag hoe ik sta tegenover een toetreding tot PORTRA, een collectief van de beste portretfotografen van Vlaanderen waar je enkel kan bij aansluiten op uitnodiging van de groep zelf. Uiterst positief natuurlijk!

De selectiecriteria zijn zeer streng. Je moet niet alleen de beste portretfoto's kunnen maken en bewijzen dat je op en top professional bent, maar je moet ook laten zien dat fotografie in je bloed zit. Daarenboven stel je jezelf niet kandidaat voor het lidmaatschap, maar gaan de mensen van PORTRA zelf op zoek naar de beste fotografen van Vlaanderen. Het is dus een hele eer om gevraagd te worden. Zo'n uitnodiging, die weiger je niet. En vanaf vandaag mogen we ons dan ook officieel PORTRA fotograaf noemen.

PORTRA speelt erg in op beleving. Een fotosessie boeken bij een PORTRA-fotograaf is meer dan zomaar een reeks foto’s laten nemen. Het is vooral ‘quality time’ voor de hele familie of groep waarbij iedereen zich amuseert. Een fotosessie moet een leuke ervaring zijn waar iedereen nadien nog met plezier aan terugdenkt.

De naam PORTRA is trouwens niet toevallig gekozen. In de naam is het woord portret te herkennen maar de verwijzing gaat verder. Het was ooit de naam van een bekende lijn van filmrolletjes van Kodak. Professionele portretfotografen gebruikten deze films vooral omwille van de natuurlijke weergave van het volledige scala van huidtinten. Die nadruk op kwaliteit typeert vandaag ook PORTRA.

Je kan mijn foto's samen deze van mijn 24 collega's bewonderen via www.portra.be

PORTRA groep fotografenWaterballet

Een originele foto van een groep meiden die vele uren onderwater doorbrengen in het zwembad van Liedekerke? Ik dook met mijn onderwater fototoestel mee onder de waterspiegel en fotografeerde deze vier waterratten van waterballet WIOS! Zij zorgden voor de poses en mooie glimlach, wij brachten hen met onze kennis van onderwaterfotografie op de gevoelige plaat.

Wil jij ook een originele onderwaterfoto? Contacteer ons volledig vrijblijvend!

Onderwaterfoto WIOS Liedekerke Origineel Portret GroepsfotoDag van de Klant 2015

Breng ons een bezoekje tijdens de Dag van de Klant op zaterdag 26 september van 13 tot 17u en ontvang een lekkere attentie! Voor iedere reservatie van een fotoreportage op deze dag ontvangt u een 20x30cm vergroting gratis! -20% op alle kaders uit stock en tot -70% op eindereeks albums!

Dag van de Klant 2015 Actie Yves Nevens FotografieCERA Actie 2015

Bent u CERA vennoot? Dan ontvangt u deze week het nieuwe CERA voordeelmagazine met daarin o.a. de mogelijkheid tot een unieke fotosessie aan exclusieve vennoten voorwaarden. Enkele leuke ideeën? Een fotoshoot van je gezin, een fotoreportage van de kleinkinderen tot de grootouders, je pasgeboren baby in een newborn fotoshoot, ... zovele mogelijkheden en Yves Nevens Fotografie staat alvast voor je klaar! Alle info in het CERA vennotenmagazine van september 2015.

Wacht niet te lang om jouw CERA fotoreportage vast te leggen, want de plaatsen zijn door CERA beperkt en de agenda is uiteraard ook snel volzet. Deze actie is er natuurlijk niet enkel voor CERA vennoten uit Denderleeuw. Iedereen welkom!

Een CERA fotoshoot vastleggen kan enkel telefonisch via 0475/33.58.06. U ontvangt nadien een bevestiging via e-mail.

CERA Vennoten Actie Fotoshoot VoordeelWij zijn in blijde verwachting!

Na 15 jaar geboortekaartjes te hebben gemaakt voor onze klanten, is het nu zover: eind december 2015 kunnen we zelf aan de slag met pampers en flesjes want wij worden Mama Chantal en Papa Yves!

Om volop te kunnen genieten van ons prille geluk zullen wij na de geboorte de winkel een weekje sluiten. De exacte datum zullen jullie uiteraard kunnen lezen op onze Facebook pagina!

Omdat ons ukkie uiteraard ook enkele weken vroeger kan geboren worden, plannen wij geen fotoshoots op langere termijn. Onze fotoshoots voor eindejaarsgeschenken en wenskaarten gaan daarom door in de maand november en bij voorkeur tijdens de vakantie van Allerheiligen (2 tot 7 november). Gezinsfoto's met kinderen jonger dan 10 jaar maken we trouwens steeds in de voormiddag als de kindjes het meest actief zijn en het langst hun aandacht kunnen houden!

Uit de verhalen van klanten en vrienden vernemen we dat de eerste weken na de geboorte nogal hectisch kunnen verlopen. Daarom kijken we ook al graag eens vooruit naar de communie 2016. In dit schrikkeljaar vallen alle katholieke feestdagen (en dus schoolvakanties) extreem vroeg: zo is er al krokusvakantie vanaf 7 februari en vieren we Pasen reeds op 27 maart! Wij zullen onmogelijk alle vragen tot communieshoots positief kunnen beantwoorden. Reserveer daarom tijdig je communie fotoreportage 2016!

En tot slot: onze zwangerschap, die kondigen we uiteraard aan op een leuke manier zoals jullie ons kennen!

Baby Loading Yves en Chantal DenderleeuwOnderwaterfoto voor Bloso

Dit jaar organiseert BLOSO de fotowedstrijd "Sportclubs zijn goed bezig". Op vraag van Guy Geeraerts, voorzitter van duikschool DIOS Liedekerke, bedacht ik voor hen een leuk concept: laat ons een groepsfoto maken op de bodem van het gemeentelijke zwembad 'Heuvelkouter' met daarbij alle duiklampen in beeld. Eind mei maakten we de onderwaterfoto en vandaag kregen we de vraag of Bloso deze foto zou mogen gebruiken als publiciteit voor hun "Goed Bezig 2015" campagne. Als we hiermee duikmateriaal voor onze club kunnen aankopen, why not! Duikschool DIOS Liedekerke, een super toffe bende waar we graag mee uitpakken!

Onderwaterfoto voor Duikschool DIOS Liedekerke wedstrijd Bloso Goed Bezig 2015Economie in Denderleeuw

Zoals de meeste onder jullie wel weten ben ik sinds een tijdje voorzitter van UNIZO Denderleeuw, de unie van Zelfstandige Ondernemers. In deze functie werd in gecontacteerd door Claudia Van den Houte, reporter voor Het Laatste Nieuws regio Dender. Aanleiding waren de slechte economische cijfers voor onze gemeente. Hieronder kan je het artikel lezen. Evenals op deze pagina van Het Laatste Nieuws.

UNIZO Denderleeuw NevensJouw perfecte valentijnsgeschenk!

Je wenst op 14 februari iets unieks te schenken aan je geliefde, maar je krijgt stress bij de gedachte aan je zoektocht? Zijn bloemen of parfum eerder voor je moeder dan voor je lief? Wij kunnen je misschien wel helpen met een unieke belevenis. Iets wat je cadeau geeft, en waar je ook later nog jaren samen kan van genieten: onze cadeaubon fotoshoot!

Cadeaubon fotoshoot valentijn geschenkidee

Voor slechts 99 euro schenk je een uitzonderlijk cadeau. Jullie ontvangen voor de fotoshoot een document met daarin heel wat tips voor de beste foto's. Bij aankomst in de fotostudio geven we jullie een briefing wat allemaal mogelijk is en gaan we jullie fotoshoot bespreken. Wat wensen jullie qua fotostijl? Zijn er speciale wensen? Denken jullie aan een portret voor de living, of mag het ook pittiger voor de slaapkamer, enz...

De volledige belevenis neemt zo'n uurtje in beslag. Een week na de reportage verwachten we jullie opnieuw in onze winkel om samen de foto's te bekijken en een leuke selectie te maken. Een eerste flyer met zes foto's is alvast inbegrepen!

Kom vandaag nog langs om je cadeaubon fotoshoot op te halen. Dit kan tijdens de openingsuren of steeds na afspraak tussen 8 en 20u. Opgelet: wij beschikken niet over Bancontact. Woon je iets verder, dan kunnen we de cadeaubon ook verzenden via een Kiala punt (tot 6/2 om tijdig bij je aan te komen voor Valentijn).

Inspiratie kan je steeds vinden in onze online portfolio!


Samenwerking met fotolabo SPECTOR

De tijd staat niet stil, en zeker niet in onze fotozaak. Wij gaan steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden en uitdagingen, zowel voor ons als voor jou, onze vaste klant die weet wat hij wil: een kwalitatief product aan een correcte prijs.

Daarom hebben wij de samenwerking gestart het het grootste fotolabo van de Benelux: Spector. U kan het zo gek niet bedenken, of de producten bestaan bij Spector:

 • Binnen het klassieke gamma kan u bij ons nog steeds terecht met uw negatieffilms (losse films, wegwerptoestelletjes, onderwatertoestellen,...), vergrotingen van negatieven, print-to-print van foto's, enz...
 • Met je digitale foto's zijn enorm veel mogelijkheden: Je kan ze natuurlijk laten afdrukken zodat de bomma ook eindelijk een foto heeft, maar je kan ze ook verwerken in heel wat leuke geschenken. Bekijk de website van Spector voor alle mogelijkheden.

Jij bestelt de producten van je digitale foto's online en enkele dagen later kan je ze makkelijk ophalen in onze zaak. Jouw grote voordeel t.o.v. andere online websites:

 • Geen gedoe met een postbode die briefjes nalaat omdat je niet thuis bent, nee, wij staan voor je klaar van 8 u 's ochtends tot 20u 's avonds na afspraak of tijdens de vaste openingsuren van onze zaak: dinsdag, woensdag en vrijdag van 17 tot 18u30 en zaterdag van 14 tot 17u.
 • Betalen doe je niet online. Nee, je bekijkt eerst je bestelling in onze winkel, en betaalt deze dan cash bij ons.
 • Wij zijn jouw aanspreekpunt! Een vraag, een probleem, ... geen dure 0900 nummers, maar wel Yves Nevens Fotografie!

Wil je zo'n digitaal geprint fotoalbum wel eens testen? Wij hebben voor jou alvast een eerste actiecode waarmee je 25% korting geniet op je fotoboek. Vul je code S2015011088 in via het winkelmandje voor 18/02/2015 en de korting wordt onmiddellijk toegepast (voorwaarden zie advertentie).Genieten met het gezin

Lenthe, Yinthe en hun ouders zakten naar onze fotostudio af voor een leuke reeks spontane foto's van hun gezin. Mama en papa lieten zich volledig gaan en lieten het geluk in hun gezien stralen op de foto's.

Gezinsfoto

Wie een leuke gezinsfoto wil, is bij Yves Nevens Fotografie aan het juiste adres: wij fotograferen jullie zoals thuis: genieten, stralen, plezier beleven, spontaan zoals jullie zijn. Onze fotografie zorgt voor de vastlegging op de gevoelige plaat.

Na de fotoreportage bieden wij jullie de mogelijkheid om deze foto's te verwerken in een album, een box of te vergroten in een kader of randloos. Kom eens langs in de winkel om alle mogelijkheden te bekijken!


Zaterdag 22 november 2014: Denderleeuw winkelsensatie!

Denderleeuw Winkelsensatie Fotoshoot GrootoudersDe Raad Lokale Economie zet op zaterdag 22 november 2014 Denderleeuw op stelten. De raad organiseert "Denderleeuw winkelsensatie": 32 winkels die hun klanten die dag iets speciaals aanbieden. Wij nemen deel met de actie:

Grootouders gaan gratis met de kleinkinderen op foto!

Op deze speciale dag verwennen wij de grootouders. Zij gaan deze dag samen met hun kleinkinderen gratis op de foto (i.p.v. normale prijs 50 euro) en ontvangen nadien één gratis afgedrukte foto formaat 13x18cm. Je bepaalt nadien zelf of je nog extra foto's of een vergroting wenst aan te kopen. Op zaterdag 22 november is onze fotostudio vrij toegankelijk van 10 tot 17u. Reservatie vooraf is niet vereist, maar vol is vol. Wens je zeker te zijn van een plaatsje, reserveer dan vooraf je fotoshoot via 0475 33 58 06 of info@nevens.be


Op de foto met jouw Denderleeuwbon!

Heb je een Denderleeuwbon ontvangen? Dan kan je hiermee langskomen in onze fotozaak! Wat kan je ermee? Alles! Een fotoshoot met de kindjes, een mooie fotoafdruk, kortom, alles wat in onze zaak beschikbaar is!

Op de foto: het dagelijks bestuur van de Raad Lokale Economie Denderleeuw: Koen De Wever (Plano), Hilde Neukermans (Tacos), Kurt Van Der Kelen (Anita's kleding), Joeri Becqué (2-wielers Becqué), Dirk Demeyere (Bloemen Ginkgo), An Van Droogenbroek (Cups lingerie), Katrien Van den Steene (Advocate), Hans Meganck (Juweelontwerper) en ja hoor, hij zit er ook weer tussen, volledig rechts, Yves Nevens.. :-)

Denderleeuwbon Yves Nevens Fotografie
Foto Chantal Huys


Artikel in Het Laatste Nieuws over Zuid-Korea

Het Laatste Nieuws schrijft artikel over ons Koreaans avontuur - maandag 24/10/2014.

Yves_Nevens_Fotograaf_HLN_Korea


Verrassing in Zuid-Korea

“Oei, er is hier iets mis, dat is niet de juiste foto die in het tentoonstellingsboek staat! Waarom staat hier de onderwaterfoto “Dreaming water” en niet “Smiling water” zoals de Koreanen ons hadden gemaild? Wat is hier aan de hand?” Na deze vraag kwam het antwoord al heel snel want er bleek een Koreaanse verwarring te zijn.

Maar verwarringen hoeven niet altijd slecht te zijn, want wat blijkt als we de tentoonstelling bezoeken: niet enkel het beeld “Dreaming water” siert de tentoonstelling Eternal Eye, maar wel alle vijf de beelden die we aan de curator, Professor Dae wook Kim, hadden voorgesteld. “Dreaming water”, het beeld met Aube Wastyn dat ook al brons won bij de Nationale Vereniging van Beroepsfotografen, was met zijn 1m² de grote aandachtstrekker. Zoals in België zochten ook de Koreanen naar de opbouw van het beeld. Voorbij wandelen, even halt houden, terugstappen, kijken, zoeken, en zichtbaar genieten. Daarnaast waren er de foto’s “Smiling water” met Jolien Van Thielt en “Crying water” met Karlien De Savoye. Vervolledigen deden we met het mysterieuze duo “Handy Vision” en “Hazy Vision”.

Yves_Nevens_Daegu_Photo_Korea_1

Daar waar wij als bedenkers van het beeld vooral wilden focussen op het water, bleek tijdens de ontmoeting met Heo Yukyung, verantwoordelijke voor de tweejaarlijkse immense tentoonstelling, dat de Koreaanse bezoekers immens fan zijn van het dromerige gevoel. Het is voor hen een nieuwe dimensie dat dit gevoel ook via fotografie kan worden overgebracht en niet enkel in fantasie en Manga strips.

Yves_Nevens_Daegu_Photo_Korea_4 . Yves_Nevens_Daegu_Photo_Korea_5
Links: Onze foto "Crying water" in het fotoboek "Eternal Eye"
Rechts: Onze foto "Dreaming water" in het overzichtsboek van alle Daegu tentoonstellingen

Het blijft een vreemd gevoel: Daar waar vijftien jaar geleden een leraar aan de hogeschool me nog buisde en zei dat ik nooit een fotograaf zou worden, word ik nu in Koreaans Engels overstelpt met lofbetuigingen. Een bankje opzoeken in de buitenlucht, eens goed in de ogen wrijven, ja, een traantje wegpinken, want fotografie blijft toch weer eens emotie overbrengen.

Curator Dae wook Kim en de directeur van de Daegu University vonden het een eer dat we naar Zuid-Korea afreisden. Tijdens een Koreaanse lunch hadden we met hen een zeer aangenaam gesprek. Op hun vraag zullen we de link tussen België en Zuid-Korea op fotografisch vlak verder uitbreiden, maar daar komen we later zeker nog op terug.

Yves_Nevens_Daegu_Photo_Korea_2 . Yves_Nevens_Daegu_Photo_Korea_3
Foto links: Directeur van de Daegu University met daarnaast Curator Dae wook Kim.
Foto rechts: Verantwoordelijke van de Daegu Photo Biënnale Heo Yukyung

Intussen bezochten al duizenden Aziaten de diverse fototentoonstellingen. In tegenstelling tot België zijn in Zuid-Korea heel wat musea gratis toegankelijk om cultuur veel makkelijker tot bij de lokale bevolking te brengen, en dat resulteert ook. Mensen wandelen met hun boodschappen in de hand gewoon even een cultureel centrum binnen om een tijdelijke tentoonstelling te bekijken. Hier komt kunst tot bij de mensen en niet omgekeerd. Een voorbeeld voor ons Vlaamse cultuurbeleid!

Yves_Nevens_Daegu_Photo_Korea_6 . Yves_Nevens_Daegu_Photo_Korea_7

Zuid-Korea, mijn grootouders kenden het land enkel van “den oorlog”. Honderden Belgische soldaten namen het in 1950 op tegen Noord-Korea en sindsdien wappert onze driekleur als één van de zestien vlaggen die het land bijstonden. Alle Koreanen hebben groot respect voor België (ja, zoals wij het Vlaams uitspreken, van Belgium hadden ze nog nooit gehoord). Deze zomer wappert de driekleur er voor de enige Belgische fotograaf. Ingetogen fierheid met dank aan de mensen die dit avontuur mogelijk maakten!

Yves_Nevens_Daegu_Photo_Korea_8

Alle foto's die werden geëxposeerd in Zuid-Korea:

Zuid-Korea_Foto_Yves_Nevens


Onze droomfoto op 대구사진비엔날레 Daegu Photo Biennale in Zuid-Korea

Of ik mijn portfolio van onderwaterportretten kan doorsturen naar Daegu? Daegu wat? Inderdaad, dat was ook mijn eerste vraag als je van die onleesbare tekens in je mailbox ontvangt.

Maar we zullen die ‘Daegu Photo Biennale’ toch maar eens opzoeken. Oei, dat blijkt daar iets groter te zijn dan het fotofestival van Bourbon-Lancy. De Daegu Photo Biennale is één van de grootste fotofestivals ter wereld dat zich vooral toelegt op nieuwe generaties van artistieke culturen. Op een webpagina van critici wordt geschreven “Zij houden hun reputatie hoog door enkel hoogstaande kwalitatieve kunstwerken te selecteren van fotografen in de ‘international contemporary photography’”. Als grootste fotofestival in Zuid-Oost Azië, claimt de Daegu Photo Biennale nu ook het centrum van fotografie in Azië te zijn. Maar liefst 250 artiesten uit 30 landen stellen er hun beelden tentoon.

En dan krijg je een e-mail van de curator himself, Professor Dae wook Kim van de Daegu Art University. Hij toonde interesse in mijn stijl voor de “Eternal Eye Exhibition”. Zoals zij het zelf noemen “An exhibition of unconventional art by various young photographic artists from around the globe”.

Vele e-mails en weken van spanning later kwam dan het topmoment waar je als kunstenaar van droomt: de bevestiging dat jouw foto de tentoonstelling heeft gehaald. Zij kozen voor de foto “Smiling water”, het onderwaterportret van Jolien Van Thielt. Aziaten blijken gek te zijn van dromerige vrolijke beelden, net wat wij ook voor ogen hielden bij de creatie ervan. En daar hang je dan, als enige Belg tussen al die Aziaten!

Maandag 6 oktober vertrekken Chantal en ik naar Zuid-Korea om de tentoonstelling zelf te bezoeken en de mensen achter de Daegu Photo Biennale te ontmoeten. Wij hopen er vele contacten te kunnen leggen om onze kunstfotografie te promoten. Maar veel verder dan Zuid-Korea hoeft het toch niet meer te gaan hoor

Daegu_Photo_Biennale_Nevens_Yves


"Dag van de Klant" wordt "Dag van de Profielfoto"

Wist je dat een persoon zich een beeld vormt van een onbekende binnen de eerste 10 seconden van de ontmoeting? Hier maak of kraak je zo jezelf. Gebeurt de ontmoeting in real life, dan is je voorkomen en glimlach meestal doorslaggevend. Maar wat als je de voorstelling moet doen via een brief, online, of misschien weet je het zelfs niet als mensen je profielpagina's bezoeken. Het is algemeen geweten dat veel werkgevers online hun mogelijke werknemers opzoeken.

Ga jij naar een sollicitatie in een korte zomershort, een strooien hoed en een cocktail in de hand? Maar dat is wel de foto op je Twitter profiel? Dan is dit het beeld wat mensen van jou kunnen krijgen als je niet de correcte profielfoto gebruikt voor het juiste medium. Maar ben je een (semi-) professionele sporter, ga dan natuurlijk zeker voor een spontaan beeld uit je sportieve omgeving!

Wij bieden jou de kans om de perfecte profielfoto aan je digitale media te koppelen. Facebook, LinkedIn, Twitter, ... wij zorgen dat je geen schaamrood meer op de wangen krijgt. Op zaterdag 27 september 2014, de Dag van de Klant, nodigen wij al onze klanten uit om hun perfecte profielfoto te laten maken. De opname is gratis. Je bepaald nadien zelf of je de foto wil aankopen of niet

Wat bieden wij?

 • Tips & tricks voor een betere profielfoto
 • 10 minuten fotoshoot in een professionele studio
 • Je kan de foto's nadien bekijken (5 beelden per klant) via onze website waar je beslist of je de beelden aankoopt. Dit kan een digitaal bestand zijn (€45), maar kan ook een afdruk zijn (vanaf €9) of een vergroting

Op zaterdag 27 september is onze studio vrij toegankelijk van 13 tot 17u. Reservatie vooraf is niet vereist, maar vol is vol. Wens je zeker te zijn van een plaatsje, reserveer dan vooraf je fotoshoot via 0475/33.58.06.

Yves Nevens Fotografie | Steenweg 372 | 9470 Denderleeuw | +32 (0)475/33.58.06 | www.nevens.be

Dag_Profielfoto_27sept2014


Chantal en Yves zijn superblij jullie de geboorte te kunnen aankondigen van...

Yves Nevens Fotografie 2.0: Less is more !

Nadat vorig jaar reeds de rode winkelinrichting sneuvelde en volledig werd opgefrist, wordt nu ook onze virtuele look aangepast: huisstijl, logo, ... alles moet eraan geloven!

8 jaar na de eerste spadesteek aan de Steenweg, is het de hoogste tijd voor een nieuw jasje. Je kan de nieuwe stijl op deze spiksplinternieuwe website ontdekken: op 20 frisse webpagina's met maar liefst 715 foto's geven wij u een blik in onze portfolio.

Neem dus zeker een kijkje: zwangerschap, newborn, communie, huwelijk, model, familie, dierenfoto's, ...!

Ook van onze zakelijke klanten staan er beelden online: foto's van producten, architectuur, evenementen of bedrijfsportretten.


Cheerleaders Antwerpen gefotografeerd in onze fotostudioCheerleaders_CLA

Glamour, glitter, sport & stunts: cheerleading heeft het allemaal. Waar velen enkel vliegende pomponnetjes zien, bestaat cheerleading ook als sport. De top van België situeert zich in Antwerpen, maar voor één keer zakten ze af naar de parking... Denderleeuw.

Nadat de meiden van Cheerleading Academy Antwerp, kortweg CLA, onze BeCreactive actie hadden gewonnen, trokken we met ons fototoestel naar Antwerpen om hen in hun thuisstad te fotograferen.

Deze Belgische topploeg kreeg geen genoeg van de leuke fotografie en zakte af naar onze fotostudio in Denderleeuw. Zowel in de fotostudio als op de voetgangersbrug over de Dender fotografeerden we hun acts, stunts en piramides.

De fotoshoot leverde zo'n toffe, vrolijke en sportieve beelden op, dat CLA besloot er een kalender mee te maken. Deze is bij CLA zelf te koop. Wij kunnen jullie alvast een voorsmaakje geven!

Wie meer dansfoto's wil zien, kan terecht op onze ballet- en danspagina: het prachtige huwelijk van fotografie met dans, gym, uitstraling, ballet, turnen, acro, en zoveel meer!

Cheerleaders_CLAntwerp . Cheerleading_CLAntwerp . Cheer_CLAntwerp


Het Laatste Nieuws publiceerde een leuk artikel in hun krant van vrijdag 18 juli 2014.


Zakelijke fotografie: UNIZO event

Naast heel wat particuliere fotografie zijn we ook zeer actief binnen de zakelijke fotografie. Op 24 juni 2014 fotografeerden we in opdracht van UNIZO Oost-Vlaanderen hun jaarlijkse congres voor UNIZO bestuurders. Nadien stuurde UNIZO aan zijn medewerkers een nieuwsbrief met de link naar onze foto's van het bedrijfsevent.

Unizo


Dansfoto's geselecteerd voor Frans Internationaal Fotofestival

Bourbon-Lancy, een klein stadje in de Franse Bourgogne-streek, wordt iedere twee jaar omgetoverd tot het grootste openlucht fotofestival “L’été des portraits”. 300 Europese fotografen exposeren samen maar liefst 1500 foto’s.

Ikzelf ben genomineerd en stel beelden tentoon uit een reeks ballet- en dansfoto’s die we in de voorbije maanden realiseerden. Ballerina Karlien De Savoye, waterballerina Aube Wastyn en acrogymnaste Sarie Steenackers gaven zowel boven als onder water als model het beste van zichzelf.

Voor wie richting het zuiden trekt, is Bourbon-Lancy een ideale tussenstop op zo’n 650 km rijden vanaf Denderleeuw. De openluchttentoonstelling is nog te bekijken tot 15 september 2014. Meer info op www.etedesportraits.com

Wie meer dansfoto's wil zien, kan terecht op de website www.danceimage.be : het prachtige huwelijk van fotografie met dans, gym, uitstraling, ballet, turnen, acro, en zoveel meer!

Oproep: De zomer en in het najaar plannen we verder te werken aan een groot fotoproject rond ballet, dans, gym en in feite alles wat maar met expressie te maken heeft. Mensen die hieraan willen meewerken zoals dansers, turnsters of ballerina’s, van jong tot oud, man of vrouw, mogen me altijd contacteren. Dit project is opnieuw volledig vrij werk, dus zonder enige financiële belangen. Het enige risico dat de dansers lopen, is dat ze waarschijnlijk op de volgende buitenlandse tentoonstelling zullen worden tentoon gesteld, maar dat kan enkel maar het ego strelen. Contacteer me volledig vrijblijvend via info@nevens.be of 0475/33.5806

Bourbon-Lancy_2014-Nevens


Verkiezingen? Ja, dat is een verkiezingsfoto!

Geert Eeman, Open VLD politicus uit Denderleeuw, deed opnieuw graag beroep op onze studiofotografie. De foto was te zien op alle verkiezingsdrukwerk, flyers, folders, verkiezingsborden en als laatste in de Open VLD Burgerkrant.

Verkiezingsfotografie


Jaja, wij trouwen op 3 mei 2014!

Op 3 mei 2014 traden wij zelf in het huwelijksbootje. Op onze website www.3mei2014.be kunnen jullie ons verhaal bekijken.

Of we iets speciaals deden? Bwa, niet echt, enkel een onderwateraanzoek op -15m diepte en nadien een onderwater huwelijk :-)

Alle foto's zijn de zien op onze Facebook pagina van Yves Nevens Fotografie.


Een kijkje achter de schermen

Wij zijn super fier jullie onze videoclip te kunnen aanbieden. Neem een kijkje achter de schermen van Yves Nevens Fotografie en ontdek wat onze klanten van ons vinden. Druk op play:


Bedrijfsfotografie

N.a.v. de uitreiking van de de award "Overheidsorganisatie van het jaar" nam ik enkele sfeerbeelden voor de Programmatorische Overheidsdienst Wetenschapsbeleid. Het tijdschrift Fedra verwerkte er drie in hun artikel.

Overheidsorganisatie van het jaar 2014


Valentijn

Promotie voor Valentijn... zie onze facebookpagina!


Toneel fotografie De Waag Liedekerke

Naar jaarlijkse traditie fotografeerden we het toneelstuk van toneelkring De Waag uit Liedekerke! U kan de eerste beelden bekijken op onze facebook pagina. Na afloop van alle voorstellingen zullen deze ook op hun eigen website verschijnen.

Toneelfotografie


Communie en Lentefeest OPEN-STUDIO-WEEKEND

Speciaal voor onze communicanten organiseren wij ons opendeurweekend communie & lentefeest waar u onze volledige nieuwe lentecollectie van kaartjes, albums en boxen kan ontdekken. U bent van harte vrijblijvend welkom op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 februari, telkens van 10u tot 17u. Op vrijdag 7 februari is er daarbovenop een nocturne opening tot 21u! Wij voorzien alvast voor iedere communicant een leuk geschenkje en wie dan reserveert, ontvangt een gratis 20x30cm vergroting!

communie


Winnaars Facebook acties

Tijdens het najaar organiseerden we twee Facebook wedstrijden: 11-12-13 en de BeCreative actie. Beide kenden een winnaar:

Sylvie was de eerste om op 11-12-13 om 14u15 een reportage te reserveren en kreeg deze aan de actieprijs van 16,17 euro.

De meiden van de Antwerp Cheerleading Academy waren het meest origineel bij onze BeCreative actie. Samen met hen zullen we in de komende weken een leuk fotoproject uitwerken. Binnenkort meer!

Nog geen fan? Ga gauw naar onze facebookpagina en like ons om in de toekomst meer acties te zien!


Die ochtend in Het Laatste Nieuws

De onderwaterfoto van Aube Wastyn waarmee we de bronzen medaille behaalden bij de Beroepsfotografen haalde de krant!

Bronzen_Medaille_Onderwaterfoto_WIOS


Actie 11-12-13

Mogen we ons eens wiskundig laten gaan? Grijp nu je kans!

Actie11213


Airbus A380, wat een beest

Sommigen kunnen meenvliegen, andere kunnen hem fotograferen: de Airbus A380, wat een beest!

A380


Actie "Be Creative"

Ben jij de creatiefste thuis? Heb je een keileuk foto-idee? Maar je vindt geen fotograaf?

Bedenk je beste creatieve en origineelse idee ooit. Vertel ons hoe wij hieraan kunnen meewerken. Overtuig je fotograaf waarom hij jouw idee gratis zou realiseren! Mail naar info@nevens.be

BeCreative


Winnaar Bronzen Award congres Beroepsfotografen

Naar aanleiding van het jaarlijkse congres van de Nationale Vereniging Beroepsfotografen organiseerden zij een fotowedstrijd onder haar leden. Meer dan 500 foto's werden ingestuurd in diverse categorieën. Een internationale jury beoordeelde alle beelden en beloonde onze fotografie in de categorie 'portret' met een bronzen award.

Onze winnende foto is een onderwaterbeeld van Aube Wastyn, een jongedame die aan competitie waterballet doet bij WIOS in Liedekerke en van wie je dan ook moeilijk een 'gewoon studioportret' (lees: statisch-op-het-droge) kan maken.

Ook jouw portret kan onder water! Contacteer ons! Wij staan open voor elk zot idee!


Originele wenskaarten?

Heb je het nu wel gezien met de typische wenskaarten? Kom dan vandaag nog langs in onze fotostudio! Wij bedenken samen met jou een origineel concept en zorgen voor spraakmakende kaartjes! Contacteer ons!


Eventfotografie voor UNIZO bij Somati Vehicles

Wij fotografeerden het bezoek van UNIZO KMO Contact bij Somati Vehicles in Erembodegem Aalst. U kan de foto's bekijken via deze UNIZO link


Samen zwanger: zwangerschapsfotografie in het graan

Niets zo mooi als een stralend zwanger koppel in een graanveld bij zonsondergang! Proficiat Anne-Marie & Kevin met jullie zwangerschap!

Ben je zwanger en wil je dit moment voor altijd op foto vereeuwigd zien? Contacteer ons voor jouw zwangerschapsfotografie! Een foto van je zwangere buik is knap, wees er tijdig bij!


Wij sponsoren Running Club De Tovenaars uit Iddergem

In juli ging Running Club De Tovenaars van start in Iddergem. Wij komen hen graag tegemoet met een sponsorbijdrage in de vorm van fotoreportages. Dit was hun eerste loop:


Nieuw reclamepaneel

Op een Steenweg waar iedereen voorbij racet, moet je de herkenning al eens wat groter maken: ons nieuwe reclamepaneel is een feit. Het is opgebouwd uit drie delen, langs beide kanten afgewerkt, zodat we regelmatig een nieuwe foto kunnen ophangen of een spectaculaire actie kunnen aankondigen.

Maar wist je dat we zo'n banners ook voor jou kunnen maken? Met onze Epson 7890 printer drukken we niet enkel grootformaat foto's, maar maken we ook o.a. vinyl banners, stickers, linnen doeken voor interieur, enz...


Turnen en fotografie: Fotoportret van een top turnster

Portret van iemand die liever op handen dan voeten staat: Sarie, ex-topsporter, model in spe. Waarom zouden we een gewone portret foto maken van zo'n sportief iemand. Nee, geef ons dan maar de inspanning, knap licht en een super samenwerking tussen model en fotograaf!


Juwelen fotografie

In opdracht van juweelontwerpers Hans Meganck en Gino Bellen maakten we deze foto van hun juweel: Natuurlijke korenbloemblauwe 3.9k safir omgeven met briljanten.

Ben je bedrijfsleider en heb je nood aan een degelijke portfoilio of foto's van je producten voor je website? Contacteer ons vand aag nog voor je productfoto's, packshots, ...


Who let the dogs out - sfeerbeeld

Of de sfeer er goed in zat op onze speciale honden dag? Terwijl we de ene hond fotografeerden, zat zijn broer leuk bij de fotograaf te wachten!


Who let the dogs out?

Special dogs day: uw huisdier op foto op zaterdag 6 juli 2013

Zaterdag 6 juli zetten wij onze viervoeters in de spotlights: wij reserveren deze dag speciaal voor hen. U kan langskomen met uw favoriete huisdier en wij zullen deze fotograferen in onze professionele fotostudio. Deze dag kan dit uitzonderlijk aan slechts € 49 i.p.v. € 125.

Wat is inbegrepen in de prijs:
* Informatiedocument met tips
* Fotoshoot in de studio (totaal 30' waarvan 15' fotoshoot)
* Basiscorrectie van de foto's (contrast, kleur, kadrage, ...)
* Viewing van de foto's (15 beelden) een week na de reportage op scherm in de winkel
* 6 foto's op formaat 10x10cm in een mapje
* 1 digitaal beeld op 800x600 pixels resolutie

Andere mapjes, boxen en vergrotingen zijn uiteraard steeds optioneel mogelijk!

Opgelet: om er geen beestenboel van de te maken vragen wij u vooraf een afspraak te maken via 0475 335806

Tot woefs!


Total Make Over: het verslag
4 mei 2013

Artikel uit het gemeentelijk infoblad "De Schakel" editie juni 2013.


Total Make Over
1 april 2013

Zaterdag 4 mei 2013 belooft voor één dame een dag te worden om nooit te vergeten. Acht Denderleeuwse zelfstandigen, waaronder Yves Nevens Fotografie, hebben één gezamelijke missie: zij zullen die dag iemand luxueus in de watten leggen en organiseren hiervoor een wedstrijd waarbij één persoon een Total Make Over zal ondergaan t.w.v. 1000 euro!

Hoe zal de dag eruit zien? Je zal als winnaar van de actie 's ochtends worden verwacht bij KleurNstijladvies voor een uitgebreid kleur- en stijladvies, uiteraard vergezeld van een warme kop koffie en ontbijt. Je personal shopper zal je bovendien de volledige dag begeleiden! Met haar advies zal je een nieuwe trendy outfit gaan shoppen bij Anita's. Aangezien alles begint bij de basis, kan een knap setje van Cups Lingerie niet ontbreken. Nu we al wat kleren om het lijf hebben, kunnen we aan het uiterlijk werken: je kapsel zal worden verzorgd door Kapsalon Flou. Een heldere blik zal je nadien worden aangemeten door Optiek De Cooman. Subtiel of opvallend, een juweel kan je look echt maken: Juweelontwerper Hans Meganck zal je vakkundig advies geven hoe je best kan combineren. Nadat de visagiste 'The final touch' heeft aangebracht word je verwacht in de fotostudio van Yves Nevens Fotografie voor een professionele fotoshoot. Je waant je een echte ster en je ontvangt een blijvende herinnering aan deze prachtige ervaring. Om deze dag in stijl af te sluiten voorziet Brasserie Epicea een heerlijk diner voor jou en je partner.

Na de actie zullen jouw foto's te zien zijn op de actiewebsite, verzorgd door webdesign Sycorax, en zal je met woord en beeld te lezen zijn in het Denderleeuwse gemeentelijke infoblad De Schakel.

Hoe kan je deze onvergetelijke ervaring winnen? Vul het deelnemingsformulier in bij één van de deelnemende handelaars of surf vòòr 30 april 2013 naar de website www.denderleeuwinstijl.be en registreer jezelf. Wordt ook zeker fan van onze Facebookpagina. Veel succes!

Total Make Over


Opendeurweekend kinderportret communie & lentefeest 2013
21 januari 2013

Opendeurweekend kinderportret communie en lentefeest op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 februari 2013, telkens van 10u tot 18u.

Info over hoe we werken met de communie kan je steeds vinden op onze communie pagina.


Denderleeuw in het nationale nieuws
9 januari 2013

Op woensdag 9 januari 2013 had in Denderleeuw een speciale gemeenteraad plaats. Omdat geen akkoord werd bereikt tussen de verschillende politieke partijen, werd een minderheidscollege met gedoogsteun van het Vlaams Belang verkozen. De nationale pers toonde present.


Links actievoerders protesteerden voor het gemeentehuis.


De Raadzaal zat afgeladen vol, slechts 50 mensen werden toegestaan.


De fotografen richten hun wapens :-)


Denderleeuws Burgemeester Jo Fonck in mineur.


De nationale pers tekende present.


Kristof Slagmulder, voorzitter van Vlaams Belang Denderleeuw, werd als winnaar onthaald.


Het sneeuwt in Denderleeuw
23 oktober 2012

Kijk jij er naar uit om ook eens een leuke wenskaart te versturen met de eindejaarsfeesten? Kom dan zeker langs in onze fotostudio voor een leuke 'Christmas Photoshoot'. Reserveer tijdig!

Kleine baby's zijn super schattig voor een grappige nieuwjaarswens, maar ook een originele gezinsfoto kan bij de bestemmeling de mondhoeken doen stijgen. Wij doen niets liever dan samen met onze klanten nieuwe concepten te bedenken!

Fotoshoots zijn reeds mogelijk vanaf 79 euro, pakketten met een klein album en kaartjes kunnen al vanaf 149 euro. Spring binnen in de winkel om alle voorbeelden te bekijken!

Wij hebben alvast een reuze banner geprint die onze parking zal sieren in de volgende weken!


Winnaars communie enquête
21 oktober 2012

Na afloop van de communieperiode vroegen we aan al onze klanten hun mening over onze service: wat vonden ze van de zaak, de informatie die ze meekregen, de sfeer tijdens de fotoshoot, enz...

Foute antwoorden waren niet mogelijk: zowel de positieve als negatieve (noem het 'opbouwende') antwoorden gingen in een grote ton waaruit een onschuldige kinderhand drie winnaars trok die afgelopen zaterdag hun prijs mochten in ontvangst nemen. Brent, Stijn en Silke waren in de wolken met hun verrassingspakket.


Verkiezingen!
21 september 2012

't Is verkiezingstijd, dus ook tijd om verkiezingsaffiches te plakken! Uw fotograaf zorgde alvast voor perfecte studiofoto's van lokale politieke partijen uit Denderleeuw.

Sfeerbeeld uit een 'blauw' voortuintje:

Denderleeuwse SPa Schepen Yves De Smet staat alom bekend dat hij graag opvalt met zijn verkiezingsacties. Deze zomer mochten we Yves fotograferen aan de oevers van de Dender (Huisegem sas) waar hij opgroeide. Hij gebruikte de foto's niet enkel voor zijn folders en flyers, maar ook om zijn auto te bestickeren.


Het Laatste Nieuws publiceert artikel over L'été des portraits
31 juli 2012


Balletfoto's geselecteerd voor tentoonstelling L'été des Portraits in Frankrijk
18 juli 2012

Bourbon-Lancy, een klein stadje in de Franse Bourgogne-streek, wordt iedere twee jaar omgetoverd tot het grootste openlucht fotofestival “L’été des portraits”. 300 Europese fotografen exposeren samen maar liefst 1500 foto’s.

Ikzelf stel zelf beelden tentoon uit een reeks ballet foto’s die dit voorjaar werden opgenomen in de fotostudio: Ballet- en dansfotografie is stilaan één van mijn specialiteiten aan het worden. Eerder toevallig kwam ik terecht in deze expressieve wereld doordat ik een huwelijk mocht fotograferen waarvan de bruid een gepassioneerde ballerina was. Van de ene fotoshoot rolden we in de andere en meer en meer mensen komen intussen in de studio terecht om hun passie op papier vast te leggen. Voor deze foto’s van de Denderleeuwse ballerina Miek Helpers deden we beroep op de Aalsterse choreografe Liesbet Acke. Wie immers denkt dat een foto zomaar direct op beeld staat, heeft het meestal fout. Zeker in de danswereld wordt iedere kleine fout opgemerkt: de kleinste teen die nog maar een beetje naar links plooit wordt gezien door de choreografe en de opname dient te worden overgedaan. Het is echter altijd weer een plezier om de poses en sprongen tot een perfect beeld uit te werken. Die commentaar kreeg ik in Frankrijk ook: toen één van de organisatoren een opmerking maakte over een detail repliceerde zijn vrouw onmiddellijk dat hij fout was en dat de pose perfect was uitgevoerd. Mevrouw was dus duidelijk zelf danseres geweest. Het is fijn zo’n opmerkingen te horen van mensen die in het vak zitten.

Hier stopt het echter niet met de reeks: In het najaar plannen we verder te werken aan een groot fotoproject rond ballet, dans, gym en in feite alles wat maar met expressie te maken heeft. Mensen die hieraan willen meewerken zoals dansers, turnsters of ballerina’s, van jong tot oud, man of vrouw, mogen me altijd contacteren. Dit project is opnieuw volledig vrij werk, dus zonder enige financiële belangen. Het enige risico dat de dansers lopen, is dat ze waarschijnlijk op de volgende buitenlandse tentoonstelling zullen worden tentoon gesteld, maar dat kan enkel maar het ego strelen.

Voor wie richting het zuiden trekt, is Bourbon-Lancy een ideale tussenstop op zo’n 650 km rijden vanaf Denderleeuw. De openluchttentoonstelling is nog te bekijken tot 23 september 2012. Meer info op http://www.etedesportraits.com


Printing
10 mei 2012

Naast fotografie kan je bij ons ook terecht voor al uw fotoprintwerk. Waar we vroeger dienden beroep te doen op een professioneel vaklabo, wordt nu heel veel binnenshuis afgewerkt. Met onze nieuwste printer, de Epson 7890 Large Format Printer, kunnen we heel wat producten zelf afwerken. We geven u graag een eerste overzicht.

 • Fotoprints: al uw foto's kunnen door ons worden afgedrukt. Standaard werken wij op Ilford Gallerie Pearl Smooth 290gr papier. Een dik kwaliteitsvol papier met prachtige karakteristieken.
 • Etiketten: Printen van uw etiketten voor allerlei toepassingen. Zo mochten wij bv. de etiketten printen voor de flessen van de eerste Whisky botteling van het collectie dram-a-lot. Een film hierover kan u hier op youtube zien. Let vooral op de etiketten :-)
 • Fotokarton: Printen van uw foto's of andere zaken op kartondik pearl papier van 580 gr. Deze foto's hoeven dus niet meer worden opgekleefd om te beschermen tegen plooien.
 • Reclame banners: u ziet ze aan elk bedrijf: plastic baches vastgehangen met rekkers aan een buizen frame. Wij werken dit volledig voor u af!

Persfoto tegen klimaatverandering
10 mei 2012

Op donderdag 10 mei 2012 stelde het IPCC in Brussel haar nieuw verslag voor over de klimaatverandering.

Het IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) is een organisatie van de Verenigde Naties, opgericht in 1988, om de risico's van klimaatverandering te evalueren. Het panel bestaat uit honderden experts uit de hele wereld, vanuit universiteiten, onderzoekscentra, ondernemingen, milieu-organisaties en andere organisaties. Het IPCC doet zelf geen onderzoek, maar evalueert onderzoek dat is gepubliceerd in aan collegiale toetsing onderworpen wetenschappelijke tijdschriften.

Sinds zijn oprichting heeft het IPCC een reeks rapporten gepubliceerd die gelden als referentiewerken voor beleidsmakers, wetenschappers, studenten en andere specialisten. Deze rapporten hebben een grote invloed in het milieubeleid van vele regeringen. Deze rapporten komen om de 4 à 5 jaar uit. Donderdag jl. werd het jongste voorgesteld waar ik in opdracht van het Federaal Wetenschapsbeleid de voorstelling fotografeerde.

Er zijn fotografen nodig op het terrein die de klimaatverandering fotograferen: stormen, overstromingen, enz... Maar het beleid wordt natuurlijk niet in het oog van de storm gemaakt, maar wel rond de grote ronde tafel in Brussel. En zo gaat een eenvoudige persfoto ook de wereld rond...

Mijn foto kan je vinden op de website van het IPCC: http://www.unisdr.org/archive/26719

Voozitter van het IPCC, Rajendra Pachauri:


Tentoonstelling in stadhuis Ninove
21 april 2012

Samen met de enkele collega beroepsfotografen waren we te gast in het klooster van Ninove. Het resultaat was een tentoonstelling in het stadhuis van Ninove. Een krantenartikel uit Het Nieuwsblad kan u hier nalezen.


Terugblik op de Dag van de Ambachten 2012
6 februari 2012

De 'Dag van de ambachten' is een evenement dat u nu al voor de zesde keer meevoerde naar de ateliers van onze Belgische ambachtslieden. Chocolademaker, houtbewerker, vioolbouwer, juweelontwerper, fotograaf ... honderden ambachtslieden in heel België stelden de deuren van hun atelier open op zondag 5 februari 2012.

Wijzelf maakten van deze ambachtsdag een speciaal evenement: Iedereen kon langskomen met zijn favoriete huisdier. Het grootste deel waren honden, van de kleinste Chiuaua tot drie grote New Foundlanders. De ene hond werd gek in de studio en de andere dienden we wat aan te porren. We hebben echt weer veel plezier gehad in onze studio.

Dat de liefde groot was tussen fotograaf en de dieren bleek tijdens één van de fotoshoots: Blijkbaar was ik zo lief tegen de hond, dat hij het begreep als liefde op het eerste zicht. Het beestje kwam recht naar me toegelopen. Ik had nog net de tijd om mijn fototoestel weg te trekken, met als resultaat een prachtige tongkus van het schattige beestje.

Niets is te gek om te fotograferen: Na de honden waren er de katten: de echte Whiskas kat bracht een bezoekje, evenals een haarloze Sfinx kat. Deze dieren waren onverwacht toch heel rustig in de studio wat een plezier was om zo te fotograferen. Als afsluiter waren er dan de grappigste taferelen. Kleine Matthis bracht zijn konijn mee en de zesjarige Amélie had er een rit van Lokeren naar Denderleeuw voor over met haar goudvis op de schoot.

Wij blikken alvast tevreden terug op de Dag van de Ambachten: Op deze manier hebben we de mensen kunnen laten kennismaken met ons vakwerk. Heel wat mensen proberen thuis hun dier te fotograferen, maar ondervinden dat dit allesbehalve eenvoudig is. Door hen een blik te gunnen achter de schermen, konden we onze vakkennis laten zien aan het brede publiek. Voor ons stopt het hierbij natuurlijk niet: Een volledige dag dieren fotograferen kruipt uiteraard in de kleren, we zijn dan ook blij dat we iedereen tevreden hebben zien vertrekken uit de studio met een grote glimlach en al uitkijkend om in de volgende dagen hun foto te komen ophalen. Volgend weekend staan we er opnieuw, want dan begint voor ons de lente met het opendeurweekend rond de nieuwe communie en lentefeest collectie.

Enkele sfeerbeelden:

Artikel in Het Laatste Nieuws op zaterdag 4 februari 2012:

Ook journalist Jacky Delcour kwam langs en schreef een artikel online in Editie Pajot en op Likert.TV


"Dag van de Ambachten" wordt "Cats & Dogs day"!
3 januari 2012

Cats & dogs: attention!

Zondag 5 februari 2012 heeft opnieuw de ‘Dag van de Ambachten’ plaats. Wij nemen als fotograaf hier graag aan deel en zullen voor de tweede keer onze fotostudio openstellen voor het grote publiek. Speciaal voor deze editie nodigen we alle bezoekers uit om hun favoriete huisdier mee te brengen naar de studio met het thema “Cats & Dogs Day”!

Want wie staat er niet graag op de foto met zijn kleine lieveling? Of wil je wel eens een portret van je prijskonijn? Aangezien alle mensen welkom zijn, ontvangen we ook graag alle dieren: honden en katten uiteraard, maar kinderen zien natuurlijk ook graag hun konijntje, hamster, of… wie weet wat zullen we allemaal op foto kunnen vastleggen?

Om praktische redenen vragen we wel dat iedereen die met z’n dier wenst langs te komen, vooraf een seintje geeft via e-mail (info@nevens.be) of telefonisch (0475/33.58.06), zodat niet alle knappe poezen verzamelen blazen om 14u00, maar dit kan worden gespreid over de volledige zondag. Ieder model (en hiermee bedoelen we het diertje) onvangt na de fotoshoot een fotoafdruk op 13x18cm formaat. Bijkomende foto's en/of vergrotingen zijn optioneel uiteraard steeds mogelijk.

Kleine voetnoot: Iedereen blijft natuurlijk verantwoordelijk voor zijn eigen huisdier. Gezien het de ‘Dag van de Ambachten’ is, kan er al wat publiek aanwezig zijn. Is je hond een groot beest dat niet zo best luistert? Misschien dan toch beter zijn afgetrainde broer meebrengen.