Welkom !
Ontdek onze blog! 
Weekend van de Klant: Cats & Dags Day
Na 5 jaar is hij terug… onze unieke CATS & DOGS day tijdens het Weekend van de Klant op zaterdag 30 september 2023.
Die dag geen pralines of rode rozen maar wel heel veel hondenbrokjes! Jij kan in onze fotostudio op de foto met jouw huisdier: een hond, een kat, een goudvis of zelfs een kip of een konijn, alle kleine huisdieren zijn welkom. Dit aan slechts 45 euro i.p.v. 125 euro waarbij inbegrepen is 15 minuten opname en één afgedrukte foto formaat 13x18cm. Je bepaalt nadien zelf of je nog extra foto's (digitaal of afgedrukt) of een vergroting wenst aan te kopen.
Reservatie vooraf is vereist en vol is vol. Wens je zeker te zijn van een plaatsje, reserveer dan vooraf jouw “Weekend-van-de-klant-fotoshoot” (15 minuten) via info@nevens.be - Algemene voorwaarden actie in de winkel. Niet cumuleerbaar met andere acties of kortingen.
15m² foto geselecteerd voor kunstenfestival KUNSTOEVERS
De curator van kunstenfestival KUNSTOEVERS in Aalst selecteerde een kunstwerk van onze hand dat in première gaat op donderdag 18 mei (Hemelvaart). Je ontdekt onze 15m² in Walstroom (Tragel Aalst). Ga je langs en ontmoet je ons daar graag? Geef ons zeker vooraf een seintje zodat we kunnen afspreken!
Zaterdag 1 oktober 2022: Weekend van de Klant
Grootouders en kleinkinderen feesten tijdens Weekend van de Klant!
Zaterdag 1 oktober is het de jaarlijkse hoogdag voor de shoppers: het Weekend van de Klant. Gezien de grote vraag hebben wij besloten om opnieuw de grootouders te verwennen. Zij gaan deze dag samen met hun kleinkinderen gratis op de foto (i.p.v. normale prijs 49 euro) en ontvangen daarbovenop gratis één afgedrukte foto op formaat 13x13cm. Je bepaalt nadien zelf of je nog extra foto's of een vergroting wenst aan te kopen.
Alle opnames gebeuren na reservatie die je kan maken via info@nevens.be met in deze e-mail je naam, adres, gsm nr, alle namen en leeftijden van de personen die op foto gaan. Geef ook het tijdsblok van jouw voorkeur door (AM/PM). Wij zullen jou contacteren om het exacte uur mee te delen.
Algemene voorwaarden van deze actie in de winkel. Niet cumuleerbaar met andere acties of kortingen. Maximaal 5 personen en 10 minuten per familie. Alle personen op de foto (en voor de minderjarigen hun ouders) gaan ermee akkoord dat de foto’s mogen worden gebruikt op website, sociale media, voor publicitaire en journalistieke publicaties.
Maak kennis met 41 inwoners van Denderleeuw in de stationstunnel
Bezoekers aan het station van Denderleeuw kunnen sinds kort kennis maken met 41 inwoners van onze gemeente. In de stationstunnel werden recent de portretfoto’s van het fotoproject 'Denderleeuw '20 + '21 in beeld' aangebracht. Dankzij dit prachtige kunstproject dat de Denderleeuwse identiteit in beeld brengt, wordt wachten op je trein een stuk aangenamer.
“Het fotoproject 'Denderleeuw '20 + '21 in beeld' is een samenwerking tussen de gemeentelijke werkgroep Erfgoed en fotograaf Yves Nevens en toont 41 inwoners die de voorbije jaren iets betekend hebben voor Denderleeuw, Welle of Iddergem. Sommigen van hen zijn dorpsfiguren, anderen hebben dan weer belangrijke sportprestaties neergezet. Wat zeker is, is dat ze elk op hun eigen manier onze Denderleeuwse identiteit vertegenwoordigen”, vertelt schepen Jan De Nul.
“Initieel wilde de werkgroep Erfgoed, verwijzend naar het meerjarenplan, onze identiteit letterlijk in beeld brengen. Samen met fotograaf Yves Nevens werd de idee van een fotoproject als vaste tentoonstelling in de stationstunnel naar voren geschoven. Door corona liep het project vertraging op en werd er voor de tussentijdse oplossing gekozen om de foto’s te integreren binnen de Kunstroute die in de zomer van 2021 plaatsvond”, legt schepen Alberic Sergooris verder uit. “Bezoekers konden de foto’s bewonderen op een stevige wandeling of een fietstocht doorheen onze mooie gemeente, te combineren met lokale horeca en leuke plekjes.”
Vanaf vandaag zijn alle foto's te zien in de Denderleeuwse stationstunnel die het Stationsplein verbindt met de pendelparking op de Kouterbaan. Voor fotograaf Yves Nevens heeft de locatie een speciale betekenis “Ik ben begin de jaren '80 opgegroeid op Leeuwbrug en ging als peuter met mijn grootvader veel naar de werken kijken hoe de nieuwe voetgangerstunnel werd gegraven. Het is dus een uniek gevoel om te weten dat op die plaats nu honderden reizigers per dag onze Denderleeuwenaars ontdekken door mijn foto's".
Liedekerks Volksvertegenwoordiger Katia Segers reisde speciaal met de trein door tot in Denderleeuw om de foto's te kunnen zien: "Na de lange plenaire zitting in het Vlaams parlement ben ik deze avond afgestapt in station Denderleeuw. Het is zalig om zoveel fijne vrienden en collega's uit Denderleeuw tegen de muur van de stationstunnel tegen te komen. VUB collega professoren Ann Dooms en Machteld De Metsenaere, de zalige Werner van Stravbier en Maaike Billiet, dochter van mijn beste schoolvriendin Els Van Dalem. Wat een mooi project dat vakkundig door de lens van fotograaf Yves Nevens is vereeuwigd".

Gemeente Denderleeuw kiest Yves Nevens voor ultiem fotoproject
In deze bizarre corona tijden is het superfijn om ook eens goed nieuws te mogen brengen. Want wat zijn we ongelooflijk blij en trots dat de Werkgroep Erfgoed van de gemeente Denderleeuw beroep deed op onze creatieve fotografie om een uniek fotoproject te realiseren:
Denderleeuw ’20+’21 in beeld

In 2020 en 2021 fotografeerde ik Denderleeuwenaren die in de voorbije maanden, jaren of gedurende hun loopbaan iets hebben betekend voor Denderleeuw, Welle of Iddergem: zowel jong en oud, bekend, onbekend of eerder berucht, spraakmakende Denderleeuwenaren of echte dorpsfiguren, mensen uit sport, cultuur, onderwijs, welzijn, ondernemingen, enz… 
Deze foto's worden tentoongesteld op 1 meter hoge fotopanelen langs een parcours van dertien buitenlocaties doorheen Denderleeuw. We maakten er een uniek 16km fietstochtje van dat ideaal is voor gezinnen in deze corona tijd. Goed nieuws voor de kleinsten want hier en daar duikt ook een speeltuintje op in de route.  
Deze fototentoonstelling kan je ontdekken vanaf het Pinksterweekend (22/23/24 mei). De fietstocht leidt uiteraard ook langs onze fotostudio waar je ook de foto's van "Ondernemend Denderleeuw in Beeld" kan ontdekken. Aan de eerste 100 fietsers bieden we graag een "calorietje" aan ;-)
Je kan alle info en meer initiatieven vinden op www.denderleeuw.be/kunstroute en je kan trouwens op eender welk punt starten. Heb je liever een gedrukt plannetje, dan kan je dit gratis ophalen in onze winkel.
Oh ja, tot op heden zijn er 36 van de (20+21) 41 portretten gemaakt. De resterende 5 personen worden door het grote publiek gekozen. Wie ontbreekt volgens jou nog in de portretreeks? Je zal tijdens de fietstocht jouw suggesties kunnen doorgeven! De Werkgroep Erfgoed buigt zich over de inzendingen en zal beslissen welke vijf inwoners nog gefotografeerd worden en daarmee het rijtje in de fotoreeks afsluiten.
Maar wie zijn nu die 36 mensen? Een klein tipje van de sluier? Herken jij de knappe dame op onderstaande foto? Een klein tipje van de sluier? Het Eurovisiesongfestival exact 40 jaar geleden? Deze en nog veel meer vanaf 22 mei!
UPDATE: surf naar de pagina Denderleeuw 20+21 en nomineer jouw persoonlijkheden die dit project aanvullen bij de spin-off tijdens het Weekend van de Klant 2021
Award op Black & White Spider Awards in Beverly Hills
Fantastisch nieuws in deze bizarre tijden: op de Black & White Spider Awards in Beverly Hills viel ik in de prijzen met een geweldige "Honorable Mention".
Het voelt zo onwezenlijk aan om in een winners lijst te staan samen met internationale toppers als Pierre Delaunay, Steven Massart, Jos Verhoogen  en Vincent O'Byrne om er maar enkele te noemen.
Mochten jullie dit fantastische model van ergens kennen... het is mijn grootvader Armand Nevens, één van de weinige rasechte duivenmelkers die er nog zijn in Denderleeuw. 90 jaar jong, nog maar één long, amper nog vooruit geraken, maar wel iedere dag op zijn duivenkot te vinden!
In deze corona tijden, waarin onze fotostudio momenteel verplicht moet sluiten, is het een onvoorstelbaar moment om deze award in de wacht te slepen en een boost om iedere foto weer naar dat hogere niveau te pushen.
Het Nieuwsblad zorgde alvast voor een prachtig artikel!
Fotografen voor de zorg
Tijdens het Weekend van de Klant (3-4 oktober 2020) hebben wij het initiatief genomen om samen met 13 collega fotografen een unieke actie op de zetten: Fotografen voor de Zorg. Hierbij kon de de professionele zorgverlener gratis op de foto bij de professionele fotograaf!
Het Laatste Nieuws zorgde voor deze leuke aankondiging.
Corona?
Ook in tijden van crisis is het belangrijk om naar buiten te treden. Ik zorgde alvast voor een originele tentoonstelling op mijn parking.
Zowel Het Laatste Nieuws als Het Nieuwsblad zorgde voor een prachtig artikel in hun gedrukte krant.
Dag van de Ondernemer 2019
Het durft al eens gebeuren dat we zelf op het podium staan. Meestal is dit in functie van Voorzitter van UNIZO Denderleeuw. Op vrijdag 22 november organiseerden we de Dag van de Ondernemer met special guests Eline De Munck en Bob Geraets van Odettes Lunettes.
Meer sfeerbeelden op onze facebook pagina
Pop-Up Shopping Night 2019
Op donderdag 28 en vrijdag 29 november organiseerden we samen met 13 collega ondernemers de vierde Pop-Up Shopping Night bij Interieur Van der Waerden. In vier thema’s dompelden wij jou onder in de eindejaarsshopping:
In de FOOD corner kon je proeven van heerlijke zoetjes bij Chocolaterie Duchesse, hapjes van Be-Fresh Catering en wijnen van WijnAvontuur.
FASHION met kleding van Anita's, mooie setjes bij Cups Lingerie, en brillen van Optiek De Cooman.
SHOPPING ideetjes waren er van Juweelontwerper Hans Meganck, kerstartikelen bij Tuinweelde, leuke shirts van Zeefdrukkerij Stevens en sport- en verzorgingsproducten bij Apotheek Welle.
In STYLE relaxen deed je in het Interieur van Van der Waerden, aangekleed door Ontluikend Groen en genietend van de foto’s van Yves Nevens Fotografie.
Je had geen parkeerproblemen, want Tertal zorgde voor een VIP shuttle service tussen de ruime parking Sportpark Stadionlaan en Interieur Van der Waerden.
Iedere bezoeker ontving daarbovenop een gratis welkomstdrankje, een hapje en een mooi geschenk! En dat allemaal gratis aangeboden door de ondernemers!
Een volledig sfeerbeeld kan je zien op onze facebook pagina.
Publicatie architectuurfoto
Zondag 29 september 2019 kon je een kijkje nemen in heel wat woningen tijdens de actie "Uw thuis op maat begint bij de architect". Er werd een hele mooie brochure uitgegeven waarbij de mooiste foto's paginagroot werden weergegeven. Super trots als we zijn, zagen we onze foto voor WARRP architecten verschijnen!
Geef om Haar in Denderleeuw
Op initiatief van onze overbuur An Van Droogenbroeck, zaakvoerdster van Cups lingerie, organiseerden enkele ondernemers op zaterdag 12 oktober de actie GEEF OM HAAR in Denderleeuw. Iedereen kon 30cm van zijn lange haren doneren voor de actie Geef om Haar, van vzw Think Pink.
De organisatoren hadden heel wat leuke gratis extra’s: Zo werd zowel de knipbeurt als de macquillage gratis aangeboden. Van zodra je er piekfijn uitzag, stak je de Steenweg over naar onze fotostudio waar je gratis voor de lens mocht voor een unieke herinnering aan deze make-over. Daarbovenop ontving iedere donateur een goodie bag vol met leuke extra’s.
Was je op zoek naar informatie? Op 12 oktober kreeg je uitgebreid advies van twee gekende chirurgen uit de regio over een mogelijke borstreconstructie.
Wie op deze dag een fotoreportage reserveerde kreeg 10% korting en schenkten wij 10% extra aan Kom Op Tegen Kanker. Samen geven we borstkanker geen kans!
Alle informatie en inschrijvingen: www.cupslingerie.be/geefomhaar
Weekend van de Klant 2019: Grootouders gratis met de kleinkinderen op foto!
Op zaterdag 5 oktober 2019 verwennen wij de grootouders. Zij gaan deze dag samen met hun kleinkinderen gratis op de foto (i.p.v. normale prijs 50 euro) en ontvangen één gratis afgedrukte foto formaat 13x18cm. Je bepaalt nadien zelf of je nog extra foto's of een vergroting wenst aan te kopen. Op zaterdag 5 oktober is onze winkel open van 11 tot 16u.
UPDATE: Deze actiedag is compleet volzet, inschrijven is niet meer mogelijk!
Reservatie vooraf is niet vereist, maar vol is vol. Wens je zeker te zijn van een plaatsje, reserveer dan vooraf je fotoshoot via 0475/33.58.06 of info@nevens.be - Algemene voorwaarden actie in de winkel. Niet cumuleerbaar met andere acties of kortingen. Maximaal 15 minuten per familie. Foto is steeds samen met grootouders, niet de kinderen alleen. Wens je kinderen alleen, dan kan je uiteraard een volledige studio fotoshoot reserveren.
UPDATE: Deze actiedag is compleet volzet, inschrijven is niet meer mogelijk!
Fotofestival Pelt
Voor de tweede editie op rij ben ik geselecteerd voor het internationaal fotofestival van Pelt. Over een parcours van 2 km worden maar liefst 600 foto’s tentoon gesteld. Mijn foto is er te zien naast heel wat internationale collega's uit o.a. USA, India en Rusland. Het thema van het festival is 'Lens op de Mens' waarbij de fotografen de nadruk leggen op het menselijke portret in al zijn facetten. Als portret fotograaf voel ik me daar uiteraard zeer in aangesproken.
Achter deze geselecteerde foto zit ook een leuk verhaal. Waar het meestal de ouders zijn die met hun kinderen naar de fotostudio komen, was het hier net omgekeerd. Het was zoon Samuel die graag een mooi portret wou van zijn vader. Dhr Chung kwam eerst wat aarzelend de studio binnen, maar gaf zich al heel snel over aan de charmes van de lens. Ik vind het altijd zeer fijn dat we niet alleen kleine kindjes zichzelf kunnen laten zijn voor de camera, maar dat ook de mensen met wat meer levenservaring mijn manier van werken appreciëren.
Claudia Van den Haute, journaliste van Het Laatste Nieuws, publiceerde hier dit leuke nieuwtje!
Verkiezingsfotografie
In Denderleeuw gaan SPA, Open-VLD en enkele onafhankelijken samen naar de verkiezingen onder de noemer Lvb, Lijst van de Burgemeester - Lijst voor de Burgers.
Of ik een groepsfoto kon maken? Van alle 27 kandidaten, maar ze kunnen niet allemaal samen in de fotostudio aanwezig zijn.. Uiteraard kunnen we dat. Beetje puzzelen hier, beetje Photoshop daar en hup, wat een leuke en originele groepsfoto voor de komende verkiezingen.
Boekvoorstelling "Overlever van de Bende Van Nijvel"
Overlever van de Bende van Nijvel', het tweede boek van David Van de Steen en Annemie Bulté, werd vrijdag voorgesteld in UTOPIA Aalst. Jan Decleir, Stijn Coninx, David Van de Steen en Nathalie Piron wierpen op een unieke wijze een blik op het leven sinds die bewuste 9 november 1985.
Ik ga het hier niet met woorden schrijven, maar wel met beelden. Voor de literaire kant van het verhaal, moeten jullie het boek zeker lezen. Mijn link met de feiten van 1985 schreef ik in 2010 al eens neer.
Alle foto's kan je uitzonderlijk zien op onze facebookpagina.
Verkiezingsfotografie: Johan D'Hoe
Nadat we eerder het verhaal achter de verkiezingsfoto's van Jelle Van der Weeën (Spa Liedekerke) en Jimmy Koppen (Open-VLD Affligem) beschreven, is het nu de beurt aan Johan D'Hoe die opkomt voor NVA Denderleeuw.
Johan D'Hoe, in sommige verenigingen ook gekend als Jan D'Hoe, is voor mij de grote 2* instructeur van mijn duikclub. Hij beoordeelde zowel in het zwembad als in open zee mijn proeven. Streng, maar rechtvaardig. Altijd correct, ook als het niet goed was, altijd aflsuitend met een positieve noot. Maar ook toen er problemen opdoken onder water, was Johan erbij. Iedere duiker loopt wel eens tegen de lamp op grote diepte, zo ook ik. Bij één van mijn duiken naar 40 meter kon ik kennis maken met dieptedronkenschap. Je hebt dan wel geen druppel alcohol in je bloed, maar door de grote druk gaan je hersenen veel trager reageren en weet je soms niet meer wat je doet. Johan greep tijdig in, en bracht ons veilig terug aan wal.
In de late uurtjes wordt het met Johan pas echt gezellig wanneer hij zijn gitaar boven haalt. De mooiste Vlaamse liedjes schudt hij zomaar uit zijn mouw. Vlaamse liedjes, uiteraard ;-) Het mooie aan Johan is zijn respect voor alle culturen. Hij is geëngageerd binnen de Protestantse gemeenschap, maar je hoort hem geen slecht woord zeggen over iemand anders, integendeel, het is een familie die voor iedereen klaar staat.
Intussen mocht ik Johan al drie keer portretteren voor de gemeenteraadsverkiezingen (2006, 2012 en 2018). Dus hierbij ook een dankjewel aan NVA Denderleeuw voor het vertrouwen in mijn fotografie en het respect aan zijn lokale ondernemers!
Johan D'Hoe, veel succes op 14 oktober!
Verkiezingsfotografie deel 2: Jimmy Koppen
Nadat we vorige week een knappe links rode politicus in de kijker plaatsten, zwenken we nu naar het blauwe middenveld met Jimmy Koppen uit Affligem.
Ik leerde Jimmy kennen als de papa die met zijn zoontje langs kwam in de studio voor een leuk kinderportret. Later volgde ik hem op sociale media als Belgisch vrijmetselarij-kenner, schrijver en medewerker binnen de VLD fractie van het Vlaams Parlement.
Dit voorjaar contacteerde Jimmy Koppen mij met de vraag of ik naast kinderportretten ook portretten van volwassenen maak. Uiteraard! Profielfoto's voor sociale media en professionele foto's voor publicaties zijn onze dagelijkse werkzaamheden. Hierop trokken we richting Affligem om op locatie enkele mooie karaktervolle portretfoto's te maken. We namen zowel kleurenfoto's die perfect zijn voor commercieel gebruik, maar ook enkele strakke zwart-wit foto's. Deze vonden wij alvast de meest sprekende en daar kon ons model zich volledig in vinden.
Wij wensen Jimmy Koppen alvast veel succes in zijn carrière en uiteraard ook op 14 oktober!
Verkiezingsfotografie deel 1: Jelle Van der Weeën - sp.a vooruit Liedekerke
Op 14 oktober mogen we weer met z'n allen onze bolletjes gaan rood kleuren in het stemhokje. Daar waar jij nu pas de affiches ziet verschijnen, leven wij als fotograaf intussen al een paar maanden tussen politici. Reeds van in het voorjaar zijn we onze vertegenwoordigers aan het fotograferen. Ik plaats hier graag enkele van de realisaties. Uiteraard niet van iedereen, maar wel van een paar mensen die ik persoonlijk ken. Geef ik hiermee stemadvies? Nee, zeker niet, maar wel een blik op de persoon achter de foto. Van de linkse tot de rechtse strekking en misschien ook iets er tussenin.
Vandaag keer ik graag terug naar 1987 toen ik van de kleine konijnenschool de sprong maakte naar het grote Atheneum in De Naeyerstraat. Ik kwam er in het vierde studiejaar te zitten bij Jelle Van der Weeën. Weinig lawaai, al eens de verstrooide professor, maar vooral een toffe jongen om mee te spelen. Althans, dat is wat ik me herinner van 30 jaar geleden. Na mekaar jaren niet meer gezien te hebben, stond Jelle met z'n partner in onze fotostudio met de vraag om zijn huwelijk te fotograferen. Het werd een heel speciale fotoreeks: geen grootse plechtigheid of shoot, maar wel beide intiem en persoonlijk.
Begin dit jaar kreeg ik Jelle dan opnieuw aan de telefoon, met deze keer de zakelijke kant van het verhaal. Of we eens konden samen zitten om de campagnefoto's van Sp.a Liedekerke te bespreken. Na een paar constructieve gesprekken ging "sp.a vooruit Liedekerke" in zee met ons. Wij mochten zowel de individuele als de groepsfoto's realiseren. Bij een temperatuur van rond de 30 graden trokken we met drie (fotograaf en twee licht assistenten) naar het vernieuwde station van Liedekerke. Eén voor één passeerden de kandidaten de revue: de ene in strak maatpak, de andere iets losser, en Jelle... in een zwart T-shirt met lederen jekker. Op die 30 jaar nog geen haar veranderd: had toen al een eigen mening, en heeft ze nu zeker.
Hij ging de rode s.pa kant uit, ik als zelfstandige richting Unizo. Tegenstellingen die zeker durven te botsen. En toch, beide willen we mensen vooruit helpen. Jelle in zijn strijd voor gendergelijkheid, tegen sociale armoede en een overheid die de zwakkeren vergeet; ik als ondernemer voor een beleid van investeringen en strenge sociale controles. Maar beide weten we maar al te goed waar het op neerkomt: economie moet draaien, maar de profiteurs en extremisten moeten ervan tussen, zowel bij de werknemers als bij de werkgevers. Ik zie in Jelle Van der Weeën zeker een persoon die zijn steentje kan bijdragen aan een betere maatschappij. Misschien wel iemand die Liedekerke kan gebruiken in het gemeentehuis. Opkomend voor minderheidsgroepen of een moeilijke bevolkingsgroep. Zijn rebelse je-m'en-fous gehalte kan wel eens van pas komen om een stilstaand etablissement wakker te schudden.
Geselecteerd voor Fotofestival Frankrijk
Met maar liefst vier foto's zijn we geselecteerd voor voor “L’eté des Portraits”, het grootste Europese openluchtfestival in de Franse stad Bourbon-Lancy, waar 300 fotografen samen meer dan 1000 foto’s exposeren.
Het Laatste Nieuws schreef een heel leuk artikel. We plaatsen het hier zowel in foto als tekstvorm.
Eén beeld is straatfotografie en de drie andere foto’s zijn een reeks van expressieve beelden die Nevens maakte in opdracht van de Aalsterse danseres en choreografe Karlien De Savoye: “Ik contacteerde Yves Nevens om mee te denken over een coverfoto voor mijn voorstelling samen met Nicolas Vladyslav in cc De Werf Aalst op 19 december. We brengen een combinatie van dans en acrobatie zowel op de vloer als in de lucht. Omdat we ook al in het verleden samenwerkten, wisten we dat Yves dit perfect in beeld kon brengen.”
Voor Nevens is het niet alleen maar op het knopje drukken: “Dit zijn uitermate moeilijke foto’s om te maken. Je start van een conceptidee, maar de dansers moeten het ook nog uitgevoerd krijgen. Het moet artistiek zijn, maar ook weer commercieel genoeg om de mensen naar de dansvoorstelling te krijgen. Heel veel aspecten die het net fijn maken om je volledig te gooien in zo’n opdracht. Het is dan ook zo leuk om je foto niet alleen op de affiche te zien schitteren, maar ook nog eens op het grootste fotofestival van Frankrijk.”
Nevens ontving zijn award uit handen van jurylid Bernard Audry en Caroline Tanghe, voorzitter van de Nationale Vereniging van Beroepsfotografen. Tanghe loofde in haar speech vooral het doorzettingsvermogen en het zakelijke aspect van de fotografie: "Yves legt de lat met deze foto's zeer hoog. Hij bewijst dat dans en expressieve fotografie thuis horen bij de beroepsfotograaf. De manier waarop hij de lichamen van de dansers belicht is uniek. Een beroepsfotograaf is er voor een technisch perfecte pasfoto, maar moet er ook staan om de geest van een balletvoorstelling op een affiche te kunnen plaatsen, en dat doet Yves Nevens hier op een unieke wijze. We zijn als beroepsvereniging dan ook fier om hier zijn beelden te kunnen exposeren!"
De openluchttentoonstelling loopt nog tot 15 september in Bourbon-Lancy, een ideale stop voor wie nog naar het zuiden reist op zo'n 650 km van Brussel.
Wat mensen over ons vertellen
Er gaat geen dag voorbij of je leest wel ergens "Kent iemand een goede fotograaf voor een huwelijksreportage, een studioshoot of een professionele profielfoto?" Gelukkig worden wij in de antwoorden heel vaak vermeld. Maar waarom? Wat is de reden waarom wij heel veel terugkerende klanten hebben en mensen die de moeite doen om ons aan te bevelen bij vrienden? Wij trokken naar Griet en Guy voor wie we deze zomer hun huwelijksdag op de gevoelige plaat mochten vastleggen. Dit is wat zij over ons schrijven…

"We waren al bij Yves Nevens Fotografie geweest voor pasfoto’s en hadden direct een goed gevoel. Ook het mooie fotowerk in de shop en op de website sprak ons aan. Om wat meer informatie te bekomen voor onze huwelijksfoto’s maakten we een afspraak in de winkel. We werden er vriendelijk en ongedwongen ontvangen. Er waren mogelijkheden voor ieders budget. Goede ideeën. We waren direct verkocht.
Op de huwelijksdag zelf ging alles er zeer rustig aan toe. Er was nergens haast en Yves stelde mij gerust wat belangrijk is voor iemand die niet graag foto's laat nemen. Geen stijf geposeerde foto’s, maar wel veel spontane en soms grappige foto's.
We waren verrast over de snelle ontvangst van onze reportage. Ook over de enorme keuze in mogelijkheden achteraf. We kozen voor de kijkdoos omdat een album meestal na een tijdje in de kast belandt en de box altijd te kijk staat. We wisselen nu regelmatig onze foto’s zodat we iedere week genieten van een andere favoriete foto vooraan. Groot voordeel is dat we er in de toekomst altijd foto’s kunnen aan toevoegen van andere gebeurtenissen zoals de communie van onze kinderen.
Toen we de eerste keer in de winkel van Yves Nevens waren viel mijn oog ook direct op een heel mooie cirkelvormige vergroting: een epoxy van 1m². Ik was direct zeker dat dit de afwerking zou worden in onze woonkamer. Dit werd bevestigd toen we de foto vanuit de hoogte zagen. Het is heel speciaal. Het uiteindelijke resultaat is nog 1000 maal mooier dan we dachten.
De volledige samenwerking met Yves Nevens Fotografie was in één woord geweldig! Een aanrader!"

Bedankt Griet en Guy dat we jullie enthousiasme met onze lezers mogen delen! Wist je trouwens dat je hier onze website een leuke video kan bekijken met enkele impressies hoe het eraan toegaat tijdens een fotoshoot?
Als zelfs Trump niet meer mag lachen?
Op ons initiatief schreef de gemeente Denderleeuw in zijn gemeentelijk infoblad De Schakel een heel leuk artikel over waarom je niet meer mag lachen op je officiële pasfoto's.
Sinds 1 april 2017 veranderde de werkwijze immers van verwerken van foto's voor de e-ID. Nu worden de foto's voor nationale e-ID's ook gescand met dezelfde strenge software als deze voor de internationale paspoorten. Niet lachen, mond gesloten en recht in de lens kijken zijn de belangrijkste zaken. Uiteraard kan u er vanop aan dat wij u perfecte pasfoto's afleveren volgens de strengste norm.
Voor pasfoto's kan je steeds terecht in onze winkel tijdens de gewone openingsuren.
Je schooldirecteur 22 jaar later
In 1995 doorworstelde ik mijn laatste jaar humaniora in het Koninklijk Atheneum Denderleeuw. Ook daar reeds liep ik te fotograferen met het Pentax fototoestel van mijn vader. Het was nog ieder zwart-wit rolletje van 36 opnames apart te ontwikkelen en afdrukken. De 6 uur wiskunde was een zware dobber, maar gelukkig kreeg ik veel steun van leuke leerkrachten die wisten dat ik fotografie zou verder studeren. Ook mijn toenmalige schooldirecteur, Dhr. Macharis, zorgde ervoor dat ik niet alleen films, maar ook mezelf kon ontwikkelen: het was een leuke samenwerking om de school op de gevoelige plaat te mogen vastleggen. Op het grote bureau van meneer de directeur foto's bespreken, het was een hele eer.
Nu, meer dan twintig jaar nadat ik er afstudeerde kreeg ik een telefoontje of een cadeaubon mogelijk was voor een gezinsfotoshoot. "Uiteraard kan dat, en op welke naam mag ik die reserveren?" vroeg ik uit interesse. "André Macharis" klonk langs de andere kant van de lijn. Ja, de directeur van toen zou met zijn drie kinderen en kleinkinderen langskomen. Blijkt dat hij mij altijd is blijven volgen en nu hij een fotograaf nodig had, heel graag langs kwam hij bij zijn ex student.
Normaal doet het er niet toe wie voor mijn lens staat: of het nu de minder gegoede man uit een sociaal appartement is, of de CEO van een Daimler vestiging, iedereen zal ik op dezelfde manier benaderen. Maar nu was het toch wel even aanpassen. De statige man bij wie je direct recht sprong als hij de klas binnen stapte, werd nu ineens de grootvader met zijn liefkozende kleinkinderen. En toch, Dhr Macharis aanspreken met André, nee, ik kreeg het amper over de lippen, het blijft meneer de directeur.
Allez kom, voor één keer dan: "Bedankt André voor het vertrouwen, toen om me mijn diploma te overhandigen en nu om je portretten in mijn handen te leggen!"
Wereld record luchtballonnen op "Mondial Air Balloons 2017"
Hoe krijg je meer dan 400 luchtballonnen op 1 foto? Niet :-) Dankzij DROOM Ballonvaarten mochten we deel uitmaken van de grootste ballonmeeting van Europa: Mondial Air Ballons in het Franse Metz. Mee de lucht in tussen honderden luchtballonnen, wat een spektakel!
"Ondernemend Denderleeuw in beeld" - Dag van de Ondernemer in Denderleeuw
De opdracht voor onze lokale UNIZO afdeling Denderleeuw was niet eenvoudig: bedenk een actie om het ondernemen in Denderleeuw te promoten. Na heel wat brainstormen was de beslissing gevallen: het bestuur van UNIZO Denderleeuw gaf zijn fiat aan de voorzitter om een fotoproject te realiseren. Ik mocht dus aan de slag met mijn idee: 25 ondernemers uit Denderleeuw op de gevoelige plaat vastleggen op een creatieve, originele manier maar met het oog op ondernemen.
In het voorjaar van 2016 contacteerde ik heel wat zelfstandigen uit mijn gemeente: van mijn dichtste overbuur An (Cups Lingerie) over mijn slagerij Keymolen tot mensen die ik totaal niet kende zoals apotheker Jan Berghmans. Bij iedereen die wilde meestappen in dit project werd ik met open armen ontvangen. Mee in de bakkerij, tussen de koeien of bij de smeerolie van de fietsen. Het was een super ervaring. Weken na elkaar trok ik met mijn Canon 5ds de straat op.
Over het moment waarop we de foto's wilden onthullen, was al snel duidelijkheid toen de 'Dag van de Ondernemer' in het vizier kwam: vrijdag 18 november 2016. Want ondernemerschap promoten en ondernemers die in de belangstelling mogen staan, dat gaat perfect samen. De Raad Lokale Economie Denderleeuw en de Schepen van Lokale Economie, Alberic Sergooris, vonden het project zo'n mooie uitstraling hebben, dat ook zij hun beste beentje wouden voorzetten. Dankzij hen konden we alle ondernemers uit Denderleeuw uitnodigen op een mooie receptie in de zaal Anfield Road (Lindeveld, FCV Dender). Meer dan 100 ondernemers tekenden present! Leden van UNIZO Denderleeuw, maar ook andere ondernemers.
Na mijn introductie m.b.t. de "Dag van de Ondernemer" werd de avond geanimeerd door een panelgesprek waarin burgemeester Jo Fonck, succesvol ondernemer Koen Valckenier (Groep Valckenier) en Luc Missine (Directeur Marketing UNIZO) een debat voerden, gemodereerd door de voorzitter van de Raad Lokale Economie Kurt Van der Kelen, ook wel gekend in het lokale radiocircuit als Dirk De Vries. Het belang van de portretfotografie in het zakenleven werd toegelicht door Paul Gheyle, erevoorzitter van de Nationale Vereniging van Beroepsfotografen en bestuurder van PORTRA.
Tot slot werden als hoogtepunt van de avond de 25 foto's onthuld en konden alle aanwezigen genieten van een natje en een droogje.
Vanaf maandag 21 november t.e.m. zaterdag 26 november werden alle foto's geëxposeerd in de gemeentelijke bibliotheek van Denderleeuw (Vrijheidsstraat 11).
Op zaterdag 26 november, de dag van Denderleeuw Winkelsensatie, gaven we met alle plezier aan de geïnteresseerden een woordje toelichting bij de foto's in onze eigen fotostudio want wij vierden die dag ons 10-jarig bestaan aan de Steenweg.
Momenteel maken de foto's een rondreis langs de geportretteerde ondernemers zodat zoveel mogelijk mensen deze zelfstandigen kunnen ontdekken.
Ter promotie van het ondernemen in Denderleeuw werden ook 5000 postkaarten gedrukt met de 25 verschillende foto's. Je kan ze ontdekken in onze fotostudio, in het gemeentehuis, de bibliotheek of bij de geportretteerden.
Alle foto's van de avond zijn te zien op onze Facebook pagina
In het gemeentelijk infoblad van Denderleeuw, "De Schakel", verscheen dit mooie artikel.
Selectie voor World Photographic Cup
Plots een onverwacht bericht in onze mailbox: "Proficiat! Jouw foto werd geselecteerd voor de Belgische selectie aan de WPC, de World Photographic Cup."
YES! Deze reportagefoto die ik maakte tijdens "Cirk Aalst" behoort tot de selecte groep van de Belgische inzending voor het wereldkampioenschap fotografie in de VS!
PORTRA
In de zomer van 2015 kreeg ik een e-mail met de vraag hoe ik sta tegenover een toetreding tot PORTRA, een collectief van de beste portretfotografen van Vlaanderen waar je enkel kan bij aansluiten op uitnodiging van de groep zelf. Uiterst positief natuurlijk!
De selectiecriteria zijn zeer streng. Je moet niet alleen de beste portretfoto's kunnen maken en bewijzen dat je op en top professional bent, maar je moet ook laten zien dat fotografie in je bloed zit. Daarenboven stel je jezelf niet kandidaat voor het lidmaatschap, maar gaan de mensen van PORTRA zelf op zoek naar de beste fotografen van Vlaanderen. Het is dus een hele eer om gevraagd te worden. Zo'n uitnodiging, die weiger je niet. En vanaf vandaag mogen we ons dan ook officieel PORTRA fotograaf noemen.
PORTRA speelt erg in op beleving. Een fotosessie boeken bij een PORTRA-fotograaf is meer dan zomaar een reeks foto’s laten nemen. Het is vooral ‘quality time’ voor de hele familie of groep waarbij iedereen zich amuseert. Een fotosessie moet een leuke ervaring zijn waar iedereen nadien nog met plezier aan terugdenkt.
De naam PORTRA is trouwens niet toevallig gekozen. In de naam is het woord portret te herkennen maar de verwijzing gaat verder. Het was ooit de naam van een bekende lijn van filmrolletjes van Kodak. Professionele portretfotografen gebruikten deze films vooral omwille van de natuurlijke weergave van het volledige scala van huidtinten. Die nadruk op kwaliteit typeert vandaag ook PORTRA.
Onderwaterfoto voor Bloso
Dit jaar organiseert BLOSO de fotowedstrijd "Sportclubs zijn goed bezig". Op vraag van Guy Geeraerts, voorzitter van duikschool DIOS Liedekerke, bedacht ik voor hen een leuk concept: laat ons een groepsfoto maken op de bodem van het gemeentelijke zwembad 'Heuvelkouter' met daarbij alle duiklampen in beeld. Eind mei maakten we de onderwaterfoto en vandaag kregen we de vraag of Bloso deze foto zou mogen gebruiken als publiciteit voor hun "Goed Bezig 2015" campagne. Als we hiermee duikmateriaal voor onze club kunnen aankopen, why not! Duikschool DIOS Liedekerke, een super toffe bende waar we graag mee uitpakken!
Verrassing in Zuid-Korea
“Oei, er is hier iets mis, dat is niet de juiste foto die in het tentoonstellingsboek staat! Waarom staat hier de onderwaterfoto “Dreaming water” en niet “Smiling water” zoals de Koreanen ons hadden gemaild? Wat is hier aan de hand?” Na deze vraag kwam het antwoord al heel snel want er bleek een Koreaanse verwarring te zijn.
Maar verwarringen hoeven niet altijd slecht te zijn, want wat blijkt als we de tentoonstelling bezoeken: niet enkel het beeld “Dreaming water” siert de tentoonstelling Eternal Eye, maar wel alle vijf de beelden die we aan de curator, Professor Dae wook Kim, hadden voorgesteld. “Dreaming water”, het beeld met Aube Wastyn dat ook al brons won bij de Nationale Vereniging van Beroepsfotografen, was met zijn 1m² de grote aandachtstrekker. Zoals in België zochten ook de Koreanen naar de opbouw van het beeld. Voorbij wandelen, even halt houden, terugstappen, kijken, zoeken, en zichtbaar genieten. Daarnaast waren er de foto’s “Smiling water” met Jolien Van Thielt en “Crying water” met Karlien De Savoye. Vervolledigen deden we met het mysterieuze duo “Handy Vision” en “Hazy Vision”.
Daar waar wij als bedenkers van het beeld vooral wilden focussen op het water, bleek tijdens de ontmoeting met Heo Yukyung, verantwoordelijke voor de tweejaarlijkse immense tentoonstelling, dat de Koreaanse bezoekers immens fan zijn van het dromerige gevoel. Het is voor hen een nieuwe dimensie dat dit gevoel ook via fotografie kan worden overgebracht en niet enkel in fantasie en Manga strips.
Het blijft een vreemd gevoel: Daar waar vijftien jaar geleden een leraar aan de hogeschool me nog buisde en zei dat ik nooit een fotograaf zou worden, word ik nu in Koreaans Engels overstelpt met lofbetuigingen. Een bankje opzoeken in de buitenlucht, eens goed in de ogen wrijven, ja, een traantje wegpinken, want fotografie blijft toch weer eens emotie overbrengen.
Curator Dae wook Kim en de directeur van de Daegu University vonden het een eer dat we naar Zuid-Korea afreisden. Tijdens een Koreaanse lunch hadden we met hen een zeer aangenaam gesprek. Op hun vraag zullen we de link tussen België en Zuid-Korea op fotografisch vlak verder uitbreiden, maar daar komen we later zeker nog op terug.
Intussen bezochten al duizenden Aziaten de diverse fototentoonstellingen. In tegenstelling tot België zijn in Zuid-Korea heel wat musea gratis toegankelijk om cultuur veel makkelijker tot bij de lokale bevolking te brengen, en dat resulteert ook. Mensen wandelen met hun boodschappen in de hand gewoon even een cultureel centrum binnen om een tijdelijke tentoonstelling te bekijken. Hier komt kunst tot bij de mensen en niet omgekeerd. Een voorbeeld voor ons Vlaamse cultuurbeleid!
Zuid-Korea, mijn grootouders kenden het land enkel van “den oorlog”. Honderden Belgische soldaten namen het in 1950 op tegen Noord-Korea en sindsdien wappert onze driekleur als één van de zestien vlaggen die het land bijstonden. Alle Koreanen hebben groot respect voor België (ja, zoals wij het Vlaams uitspreken, van Belgium hadden ze nog nooit gehoord). Deze zomer wappert de driekleur er voor de enige Belgische fotograaf. Ingetogen fierheid met dank aan de mensen die dit avontuur mogelijk maakten!
Blog 2013 en vroeger
Stapje per stapje zullen we ook oudere blogposts op deze nieuwe website toevoegen.
Back to Top