Wat zijn de openingsuren?
Wij werken enkel na afspraak. Alle info op de contact pagina
Maakt u ook pasfoto's?
Jazeker! Onze pasfoto's voldoen zowel aan de nationale als internationale normen.
Ook pasfoto's op vierkant 5x5cm formaat voor bvb. de VS zijn mogelijk.
Wij maken echter geen pasfoto's meer van baby's jonger dan vijf maanden oud.
Heeft u een digitale pasfoto nodig, dan kan dit enkel in de studio en na telefonische afspraak. 
Is filmontwikkeling nog mogelijk en zijn er andere labo mogelijkheden?
Gezien de geringe vraag die er nog maar is zijn wij gestopt met klassieke film ontwikkeling en andere afdrukken.
Wanneer heeft de fotoreportage plaats?
Fotoshoots zijn mogelijk van maandag t.e.m. zaterdag, afhankelijk van onze agenda. De jongste kindjes fotograferen we bij voorkeur in de voormiddag als ze goed uitgeslapen zijn en nog niet moe van het vele spelen. Kindjes jonger dan 10 jaar fotograferen we liever niet na 16u 's avonds: de tijd dat ze dan nog hun aandacht bij de fotoreportage kunnen houden is te beperkt.
Voor onze werkende koppels maken we graag de tijd vrij na de openingsuren van de winkel. Wij starten onze laatste fotoshoots op weekdagen om 18u.
Hoe lang vooraf reserveer ik best mijn fotoreportage?
Meestal kan je binnen de twee weken bij ons de fotoreportage vastleggen. Maar kan je enkel op zaterdag langskomen, dan is het belangrijk ons tijdig te contacteren. Grote uitzondering is de communieperiode (van februari tot mei). Dan is het zeer druk en zijn we al gauw een maand vooraf volzet. Hou uiteraard ook steeds rekening met de afwerkingstijd die nodig is. Zo fotograferen we bij een communie twee maanden voor de communiedatum.
Hoe lang duurt een fotoshoot in de studio?
Alle types fotoshoot zijn mogelijk. Van een profielfoto op een kwartiertje tot een volledige dag. Meestal fotograferen we zo'n 45 minuten. Dat is ideaal om de concentratie te bewaren.
Kan een fotoshoot zowel in de fotostudio als buiten op locatie?
Uiteraard! We kiezen samen met jullie de beste optie. Een 8 maanden oude baby gaan we fotograferen in onze warme professioneel ingerichte fotostudio. Maar zijn jullie een romantisch koppel dat foto's wenst voor z'n tiende huwelijksverjaardag, dan kunnen we die uiteraard maken in een leuk graanveld bij een prachtig ondergaande zon. Belangrijk is dat we jullie ideeën en onze visie op elkaar kunnen afstemmen. Samen vinden we de perfecte locatie!
Wie kiest de foto's?
Dat doen we samen! We sturen jullie niet wandelen met een hoop kleine indexprintjes. Nee, we maken niet alleen tijd vrij voor voor de fotoreportage, maar ook om samen met jullie de foto's rustig te bekijken op een groot scherm in de winkel en jullie te gaan begeleiden: jullie keuzes samen met onze vakkennis, dat is de beste optie om tot een prachtig resultaat te komen. Zaken als kleurencombinaties formaten, afwerkingsmogelijkheden voor bv. kaders en albums: wij gaan jullie onze beste mogelijkheden voorstellen, maar uiteraard ligt de uiteindelijke keuze steeds bij jullie! De enige uitzondering hierop zijn onze huwelijksalbums: deze gaan we gezien de grote hoeveelheid aan foto's zelf gaan vormgeven.
Kan ik digitale beelden aankopen?
Jazeker, dat kan. Wij bieden u verschillende opties naargelang het doel: 1 foto, per 10 of de volledige reportage. Alle foto's zijn in hoge resolutie zonder watermerk.
Waar moeten we rekening mee houden bij een fotoshoot zoals kleding en maquillage?
Van zodra u een fotoshoot reserveert, zenden wij u een document met daarin alle informatie betreffende uw fotoshoot. Je kan ons steeds alle vragen stellen via telefoon of kom gewoon langs in de winkel. Beter een vraag te veel dan te weinig. Domme vragen bestaan niet!
Kunnen we een cadeaubon aankopen?
Wij beschikken zowel over een waardebon als een cadeaubon fotoshoot. Een waardebon kan al vanaf 50 euro. Je kan alle informatie vinden op de speciale cadeaubon-pagina.
Heeft u referenties?
Jazeker, u kan deze nalezen op onze pagina referenties
Wat zijn de betalingsmogelijkheden?
Wij beschikken in de winkel niet over een klassieke Bancontact. Enkel cash betaling is mogelijk of betaling van kleine bedragen met de smartphone applicatie PayConiq.
Waarvoor staat QEP?
QEP staat voor Qualified European Photographer, een Europees kwaliteitslabel voor topfotografie. De FEP, de Federation of European Photographers, heeft een kwalificatiesysteem opgezet dat fotografen omwille van hun uitzonderlijke vakkundige capaciteiten erkent door gans Europa. Beroepsfotografen kunnen erkend worden als Qualified European Professional Photographer. Dit Europese toplabel overstijgt de onderscheidingen die in de respectievelijke landen worden uitgereikt.
Op 22 november 2009 had te Brussel de 20e jurering plaats voor het behalen van het Europees kwaliteitslabel van Professioneel fotograaf. Yves Nevens behaalde er zijn kwaliteitslabel in de categorie portret met een reeks beelden van wetenschappelijke prominenten. Yves Nevens ontving op 22 oktober 2010 officieel het QEP-label. Hierover kan u meer lezen op de blog-pagina.
Verkoopt u ook kaders?
Jazeker! De presentatie van uw foto kan deze maken of kraken. Wij werken samen met de beste Belgische fabrikanten. Uit onze ervaring, geven we u dan ook graag nog persoonlijk advies bij de keuze van uw kader.
Wat met het copyright op deze pagina's?
Deze site en haar inhoud zijn integraal de exclusieve eigendom van Yves Nevens, wonende te Denderleeuw, Steenweg 372. Deze site en haar inhoud worden beschermd door het recht op de intellectuele eigendom. Het is niet toegestaan om elementen (teksten, beelden, lay-out, logo’s, software,...) van deze site of haar inhoud gedeeltelijk of in hun geheel te reproduceren, te verspreiden, te wijzigen of mee te delen aan het publiek. Elke reproductie, verspreiding, wijziging of mededeling aan het publiek van een of meerdere elementen van deze site dienen te worden onderworpen aan de uitdrukkelijke, geschreven toestemming van Yves Nevens of van SOFAM (www.sofam.be). © Yves Nevens. Alle rechten voorbehouden.
Back to Top